2023/08/07

Ukraina kohdisti iskut strategisiin siltoihin jotka yhdistävät Krimin ja Venäjä’n mantereen

Ukraina on suuntasi iskunsa keskeisiin siltoihin, jotka yhdistävät miehitetyn Krimin mantereen Ukrainaan. Iskujen tarkoituksena on häiritä venäläisten joukkojen logistiikkaa ja luoda lisää haasteita heidän toiminnalleen eteläisillä rintamilla.

Ukrainan armeijan strategisen viestinnän johto vahvisti iskut Chonharin ja Henicheskin siltoihin noin kello 15 paikallista aikaa 6. elokuuta.

Chonharin silta sijaitsee kapealla maakaistaleella Pohjois-Krimissä ja yhdistää miehitetyn niemimaan Khersonin alueeseen. Henicheskin silta sijaitsee Arabat Spit -nimisellä kannaksella, joka erottaa Henicheskin salmen pohjoisessa ja Krimin etelässä.


Venäläisjoukot ovat luottaneet Chonharin siltaan huoltoyhteytenään, jonka kautta he ovat kuljettaneet ammuksia ja polttoainetta joukoilleen kaakkoisella rintamalla, Ukrainan käynnistäessä jatkuvaa vastahyökkäystään.

Saman päivän aikana venäläiset valvontavaltuutetut Krimissä ja Khersonin alueella ilmoittivat, että Ukraina iski siltoihin käyttäen brittiläis-ranskalaisia Storm Shadow/SCALP -ohjuksia.

Venäläiset valvontavaltuutetut raportoivat myös keskeyttäneensä liikenteen Chonharin tarkastuspisteellä.

Ukraina on toistuvasti kohdistanut iskuja Chonharin siltaan heinä- ja elokuun vaihteessa käyttäen ohjuksia.

Nämä iskut ovat aiheuttaneet merkittäviä logistisia takaiskuja venäläiselle armeijalle, kertoo Ukrainan armeija.

Slava Ukraini!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:14.15