11083 latausta vuorokaudessa
9596 artikkelia

2023/08/09

Ukrainan asevoimien uutisista ei todellakaan ole pulaa näinä päivinä, kun maan joukot ovat jatkaneet vauhdikasta etenemistään. Äskettäinen ISW:n (Institute for the Study of War) raportti paljastaa, että Ukrainan hyökkäysoperaatiot ovat saaneet uuden käänteen ainakin kahdella rintamasektorilla, tai oikeastaan seitsemällä veneellä!

Ukrainan asevoimien esikunta on tiedottanut, että maan joukot ovat suorittaneet hyökkäysoperaatioita Länsi-Donetskin ja Itä-Zaporižžjan alueilla. Kunnianhimoisesti suunnattu hyökkäys Berdjanskin suuntaan Länsi-Donetskissa ja Melitopolin suuntaan Länsi-Zaporižžjassa on saanut Venäjän puolustusministeriön ja muiden venäläislähteiden silmät pyörimään epäuskosta.

Venäjän puolustusministeriö on väittänyt, että Venäjän joukot ovat tehokkaasti torjuneet ukrainalaisten yritykset etenemiseen Bah’mutin ympärillä. On vaikea olla nauramatta, kun kuvittelee venäläissotilaiden taistelleen rohkeasti vastaan, kun ukrainalaiset laskeutuivat heidän päälleen veneillä – aivan kuin ukrainalaiset olisivat järjestäneet piknikin Dnipro-joen rannalla!

ISW:n raportin mukaan kuitenkin kaikkein huvittavin osuus on, kun Ukrainan joukot suorittivat niin sanotun “venehyökkäyksen” Dnipro-joen itärannalle Hersonin alueella. Venäläiset sotabloggaajat ovat olleet taajaan päivittämässä tilannetta, ilmoittaen ukrainalaisten rantautuneen Dnipron itärannalle kuudella tai jopa seitsemällä veneellä – aivan kuin maailmanhistorian tärkein sotilasoperaatio olisi toteutettu perheen kesäretken hengessä!

Hersonin alueen miehitys(varastamis)päällikkö Vladimir Saldo ei tietenkään voinut jäädä ilman kommenttia. Hän vähätteli uutisia ukrainalaisten venehyökkäyksestä ja ilmoitti, että Venäjän tykistö oli ollut riittävän vireä torjuakseen ukrainalaiset veneet. Voi vain kuvitella, kuinka venäläisten sotilaiden korvissa kaikuu järjestys: “Käykäämme sitten vastaiskuun, veljet, veneet päälle!”

Kaiken kaikkiaan tilanne Ukrainassa näyttää olevan yhtä värikäs kuin koomikkoklubin ilta. Ukrainan ja Venäjän väliset tapahtumat tuntuvat joskus enemmänkin sketsiltä kuin todelliselta sodalta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että taustalla on vakavia poliittisia ja geopoliittisia kysymyksiä, jotka vaikuttavat alueen ihmisten elämään ja tulevaisuuteen. Toivottavasti tulevaisuus tuo mukanaan enemmän rauhaa ja vähemmän veneitä – ainakin sotilaallisessa mielessä.


Satunnainen:


Vastaavia: