2023/08/08

Venäjä jatkaa häikäilemätöntä historia’n vääristelyään ja propaganda’n levittämistä uusilla oppikirjoillaan, jotka käsittelevät Ukrainan sotaa. Opetusministeri Sergei Kravtsov on osoittanut jälleen kerran, miten Venäjän hallinto pyrkii ohjaamaan nuoria mieliä ja muokkaamaan heidän käsityksiään maailman tapahtumista.

Tämän kyynisen operaation tarkoitus on hälyttävän selvä. Kirjoitettu vain muutamassa kuukaudessa, uusi historiankirja on suunnattu 17-vuotiaille opiskelijoille. Mutta sen sijaan, että tarjoaisi objektiivista tietoa ja syventävää ymmärrystä Ukrainan sodasta, se on täynnä valheita ja Venäjän valtion kontrolloimaa “totuutta”.

Kravtsov perustelee kirjan tarkoitusta “välittää Ukrainan-hyökkäyksen tavoitteet koululaisille”. Tämä on pelkkää propagandaa, joka yrittää vääristää historialliset tapahtumat ja manipuloida nuoria Venäjän hallinnon agendan mukaisesti.

Kirjan kansikuvaksi on valittu Kertšinsalmen silta, joka symboloi Venäjän miehittämää Krim’in niemimaata. Tämä ei ole sattumaa, vaan selvä yritys oikeuttaa Venäjän laiton toiminta ja antaa sille legitiimiyttä historian kautta.

Venäjän hallinto yrittää myös peittää teon taakse nopeaa tuotantoaikatauluaan. Kravtsov väittää, että uudet oppikirjat kattavat historian vuodesta 1945 2000-luvulle asti, mutta voimmeko todella uskoa, että näin monimutkainen ja tärkeä aihe voitaisiin käsitellä luotettavasti ja syvällisesti vain muutamassa kuukaudessa?

Koko käsikirjan tarkoitus on selvä: Venäjän hallinnon manipuloiva käsi on kaikkialla sen sivuilla. Siinä glorifioidaan Venäjän toimia Krimillä ja esitetään Venäjä “rauhan pelastajana” vuonna 2014. Tämä on valheellinen yritys peittää tosiasiat ja saada nuoret uskomaan valheisiin.

Oppikirjan kehuminen viidessä kuukaudessa valmistuneeksi saavutukseksi on vain lisää häpeämätöntä itsekehua. Tämä ei ole saavutus, vaan ilmeinen yritys ohjata nuoret Venäjän propagandan valtaan ja ohjata heidän ajatteluaan haluttuun suuntaan.

Entäpä toisinajattelu? Se on tukahdutettu ankaralla kädellä. Venäjällä ei sallita erilaisia ääniä, ja kaikki poikkeava mielipide pyritään eliminoimaan. Kansalaiset pelkäävät ilmaista omaa näkemystään, koska se voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten AFP:n raportoima tapaus venäläistyttöä koskien, joka otettiin huostaan vain sen vuoksi, että hän piirsi koulussa Ukrainaa tukevan kuvan.

Venäjän hallinto ei välitä totuudesta tai objektiivisuudesta. Sen tavoitteena on luoda oma versio historiasta, joka palvelee sen omia intressejä ja valtarakenteita. On aika pysähtyä ja tarkastella kriittisesti, mitä nuorille opetetaan. Emme voi sallia propagandan levittämistä tuleville sukupolville. On aika kyseenalaistaa ja vastustaa tällaista manipulointia ja vääristelyä, joka uhkaa totuutta ja oikeudenmukaisuutta.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:06.38