2023/08/11

Ukraina’n turvallisuuspalvelu (SBU) ilmoitti 11. elokuuta pidättäneensä odessa’laisen asukkaan, jota epäillään tiedon välittämisestä sotilastukikohdista ja ilmaiskujen seurauksista Venäjä’lle.

Nainen oli ilmeisesti ollut yhteydessä Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelun (FSB) agenttiin, joka maksoi hänelle säännöllisesti jopa 20 000 hryvniaa (540 dollaria) kryptovaluutassa jokaisesta tehtävästä, SBU ilmoitti.

Raportin mukaan FSB tarvitsi tietoa valmistellakseen ja säätääkseen drone- ja ohjusiskuja kaupunkia vastaan. Ukrainan turvallisuuspalvelut pidättivät naisen, kun hän oli vakoilemassa sotilastukikohtaa.

Epäillyn asunnon etsinnässä kerrottiin löytyneen puhelimia, joita hän käytti viestimiseen FSB-agentin kanssa.

Väitetty vakoilija, jolla väitetään olevan venäjämielisiä näkemyksiä, myönsi yhteistyönsä Venäjän turvallisuuspalveluiden kanssa, SBU kertoi. Häntä syytetään maanpetoksesta ja häntä uhkaa elinkautinen vankeus.

Venäläiset joukot lisäsivät merkittävästi ilmaiskujen taajuutta Odessan alueella sen jälkeen kun Moskova yksipuolisesti päätti lopettaa viljasopimuksen 17. heinäkuuta.

Satamat, maatalouden infrastruktuuri, viljavarastot sekä Odessan historiallinen keskusta, joka on listattu UNESCOn maailmanperintökohteeksi, ovat kärsineet laajoista vaurioista viime viikkojen aikana.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:08.37