2023/08/17

“Haamujengi” eli “Ghostbusters” – tai kuten suomalaisittain voisimme sanoa “Haamupelastajat”, on vuonna 1984 valmistunut tieteiskomediaelokuva, joka tarjoilee nauruntäyteistä kauhua ja yliluonnollisia seikkailuja. Elokuva kertoo kaveriporukasta, joka ei ole ihan tavallista laatua – he ovat nimittäin haamujengi!

Päärooleissa loistavat legendaariset näyttelijät Dan Aykroyd, Bill Murray, Sigourney Weaver ja Harold Ramis. Näiden hulvattomien hahmojen seikkailuja ohjaa Ivan Reitman, joka onnistuu yhdistämään yliluonnolliset elementit hulvattomaan huumoriin. Kuvittelepa tilanne: olet juuri siemaissut kupposen kahvia ja puhelimesi soi. Soittaja on huolissaan siitä, että hänen kylppärissään haahuilee outo olento. Mitä teet? No, soitat tietysti haamujengille!

Elokuvan ehdoton huippukohta on sen tarttuva tunnuskappale, jonka esitti Ray Parker Jr. Kappale nousi suorastaan ilmiömäiseksi hitiksi. Kuka voisi unohtaa sen menevän kertosäkeen: “Ghostbusters! If there’s something strange in your neighborhood, who you gonna call? Ghostbusters!” Tätä laulua ei voi kuulla ilman, että alkaa tapailla jalkaa ja hymyillä.

Mutta kuten elokuvamaailmassa usein käy, kaikki ei ollut pelkkää hupia ja laulua. Ray Parker Jr. sai myöhemmin ikävän yllätyksen, kun hänet haastettiin oikeuteen syytettynä plagioinnista. Huey Lewis and the News -yhtye väitti, että “Ghostbusters”-tunnuskappale oli kopioitu heidän omasta musiikistaan. Tämä oli kuin suoraan elokuvan juonesta – haamut menivät oikeuteen!

Yhteenvetona voisi sanoa, että “Ghostbusters – haamujengi” on nauruntäyteinen ja ikoninen elokuva, joka yhdistää yliluonnollisen ja hulvattoman hauskasti. Se tarjoilee hymyä huulille ja tarttuvia säveliä korville. Vaikka haamut ovatkin pelottavia, tämä elokuva on kaikkea muuta kuin kauhistuttava – se on hauska ja ikimuistoinen matka haamujen maailmaan!

Katso video alta jossa retro-auto:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:12.14