2023/08/19

Suomen poliittisella kentällä tapahtuu aina silloin tällöin yllättäviä käänteitä, mutta viimeisin uutinen on saanut monen kulmakarvat nousemaan pystyyn. Entinen EiUudelleenValittu-kansanedustaja Ano Turtiainen on astunut esiin ja kertonut saaneensa tukea Venäjä’ltä tavoitteenaan nousta Suomen tasavallan presidentiksi. Koko ajatus kuulostaa kuin suoraan huonosta sketsistä, mutta onko tässä kaikki sittenkään niin yksiselitteistä?

Turtiainen kertoo uusimmalla videollaan hätkähdyttävästä tarinasta, jonka mukaan Venäjän ylin valtionjohto olisi ehdottanut hänelle presidenttiehdokkuutta. Turtiaisen mukaan hän pohti asiaa yön yli ja päätti ottaa tarjouksen vakavasti. Seuraavana päivänä asiasta keskusteltiin vielä syvemmin, ja näin saikin alkunsa kummallinen kuvio, joka on saanut suomalaiset huvittuneiksi.

On vaikea olla nauramatta tälle tarinalle, joka tuntuu kuin suoraan poliittisen satiirin käsikirjoituksesta. Turtiaisen itsevarma esiintyminen ja tarinan yllättävyys ovat saaneet monet kyseenalaistamaan koko asian todenperäisyyden. Onko tämä vain ovelaa grilliruoan-markkinointia vai kenties poliittisen pelin uusi ulottuvuus?



Videolla Turtiainen heittäytyy huumorin valtaan ja kertoo tarinaa ilmeisen vakavissaan. Hän vakuuttaa, että hänellä on tarvittavaa “superpresidentin” potentiaalia ja että Venäjän tuki antaisi hänelle tarvittavan sysäyksen tavoitteensa saavuttamiseksi. Kuitenkin on selvää, että tämä tarina tulee saamaan enemmän huomiota humoristisena anekdoottina kuin vakavana poliittisena liikkeenä.

Turtiaisen väite herättää myös kysymyksiä Suomen ja Venäjän suhteista. Onko tämä vain yksi kummallinen yksittäistapaus vai onko taustalla jotain suurempaa? On tärkeää muistaa, että poliittiset suhteet maiden välillä ovat monimutkaisia ja herkkiä, ja tällaiset väitteet voivat heiluttaa venettä entisestään. Sota on edelleen käynnissä Ukraina’ssa, siitä huolimatta Turtiainen haluaa kaveerata ryssien kanssa.

Joka tapauksessa Ano Turtiaisen uusin video tarjoaa ainakin hetkellisen huvittumisen aiheen poliittisista piireistä kiinnostuneille. Vaikka tarina kuulostaa hullunkuriselta, se antaa myös pienen muistutuksen siitä, kuinka poliittinen maisema voi yllättää meidät aina uudelleen. Jos haluat nauraa makeasti ja hämmästellä suomalaista politiikkaa, suuntaa katsomaan Turtiaisen tuorein videopätkä – se on kuin suoraan poliittisesta komediasta!

Ano’n Twitter’issä ensimmäiset 50 kommenttia pelkkää vittuilua 😂😂😂

https://twitter.com/TurtiainenAno/status/1692946802117312809?t=8m1jS9Gu6p_R4VyCTbRqkg&s=19


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:11.36