Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 35952 latausta vuorokaudessa.


2380 artikkelia

2023/06/17

Ano Turtiainen on jälleen julkaissut uuden videon – hän antoi tyylikkään haastattelun alkuintrossa. Videon alareunassa on teksti jossa kehoitetaan avaamaan tilit Venäjän pankkiin. Hän kertoo valmistautuneensa tapaamaan Venäjän Federaation presidentin. Marko kertoo, että EU ja USA ovat kiristämässä Venäjän taloutta.

Sitten he menevät kuuntelemaan Putinin puhetta. Alun perin 30 osallistujan tapahtuma muuttuikin jääkiekkohallin kokoiseksi tuhansien osallistujien tapahtumaksi, ja he saavat takarivin paikat. Jättimäisellä näytöllä pyörii shakkinappuloita, joissa valkoiset söivät mustia. Ano katselee tarkkaavaisena videota.

Lopulta Vladimir Putin toivotetaan tervetulleeksi, ja kaikki nousevat seisomaan – Anolla taitaa myös olla hieman pullotusta suorien housujen etuosassa. Kamerakuvan perusteella Ano ja muut ovat ainakin 300 metrin päässä Putinista, koska zoomikaan ei riitä näyttämään Putinin päätä kunnolla. Putin ehtii puhua videolla muutaman sekunnin, ja sitten video leikataankin jo Anon ja hänen seurueensa iltapuhteisiin – he ovat kulahtaneissa puvuissa ja mekoissa.

Päivä on ollut merkittävä, ja kansainvälinen media on kiertänyt tapahtuman ympärillä. Ano oli jälleen käynyt syömässä venäläisen valtiojohdon edustajan kanssa, todennäköisesti taas apulaissihteerin apuvarasihteerin kanssa. Videossa naiset edustavat äärilaidoilla ja miehet keskellä – testosteroni tuntuu virtaavan. Algerian presidenttikin oli ollut tapahtumassa puhumassa.

Ano haluaa kommentoida Putinin puhetta, vaikkei ymmärtänytkään siitä mitään – onneksi Sofia osasi tulkata. Putinin puhe oli yli tunnin mittainen, ja siihen päälle vielä kyselyhetki. Sofia kertoo, että tapahtumat ovat menneet positiivisesti, ei pahaa sanaa. Porukalla on puhuttu, että venäläinen kansa on aivan loistavaa porukkaa – he eivät ole vihamielisiä eivätkä ole sotimassa siellä tapahtumassa. Putinin puheessa ei ole mitään uhkaavaa, viha puuttuu, ja huumoriakin viljellään sekaan.

Ano näkee jo kaukaa, että Putinilla ei ole mitään syöpää, hän näyttää hyväkuntoiselta kaverilta. Länsimedia ei ole paikalla, mutta se ottaa venäläisestä mediasta ne huonot sutkautukset ja näyttää haukottelijoita eikä ketään kuulemma kiinnosta. Sofia kertoo aiemmista käynneistään Venäjällä ja puhuu yrittäjyydestä.

Putin haluaa, että ulkomaiset yritykset avaavat ruplatilin – Ano ei ole vielä ehtinyt avata ruplatiliä rahoittaakseen Putinia. Sofia kertoo, että Venäjä avaa mahdollisuuksia ulkomaisille sijoittajille. Ulkomaiset sijoittajat pääsevät Venäjälle, ja heidän pitää saada apua – heinäkuu 2023 oli viimeinen ajankohta.

Minna antoi hyvän idean, että Suomessa on kavereita, jotka tekevät mökkitalkkarin hommia. Venäläisillä on paljon kiinteistöjä Suomessa, eivätkä he pysty maksamaan edes kiinteistöveroja. Mökkitalkkari-bisnes varmasti kukoistaisi ja olisi suurta rahoitusta. Sofia taas kertoo uudesta ajasta ja uusista mahdollisuuksista. Venäjältä voi kuulemma vuokrata maata, rakentaa mökkejä ja aloittaa lomailun. Kaikki Holiday Clubit ovat suljettuina, joten siinä olisi hyvä bisnes.

Ano puhuu taas syvemmin Putinin puheesta. Putinin puheessa oli kansallismielisyyttä, ja hän jäi todella hyvälle fiilikselle. Putinille esitettiin kovia kysymyksiä muun muassa Ukrainan tilanteesta, ja Putin vastasi huumorin sävyttämällä tyylillä ja naureskeli kuolemalle. Venäjä kuulemma puolustaa vain itseään. Ano kertoo, että Venäjä on vain rauhanturvatehtävissä Ukrainassa, siellä ei ole mitään sotaa. Ano sanoo, että se on totta.

Marko lisää, että Putinin puheissa on vääristelyä länsi-median toimesta. Otetaan yksittäisiä otantoja eikä katsota kokonaiskuvaa. Ano komppaa ja sanoo, että länsimedia suoltaa paskaa. Anolla oli mielikuva Suomen median vuoksi Putinista, mutta nyt Venäjä on kehittynyt niin paljon. Suomalaiset kulkevat kuulemma sokeina median vaikutuksesta.

Markon kaveritkin ovat kertoneet, että Venäjä on rakennettu 60-luvulla, mutta nyt se on kuulemma erittäin modernia. Ano on taas hieman muistamaton eikä muista kaikkea Putinin puheesta. Sofia osaa kertoa herkkupaloja Putinin puheesta. Venäjän talous kasvaa, ja Putin antoi esimerkin, että pakotteet ovat olleet Venäjän eduksi. On löydetty vaihtoehtoja pakotteiden vuoksi niiden kiertämiseksi.

Anolle jäi mieleen myös Putinin kommentti Yhdysvaltain presidentti Biden:istä – Trumpin aikana oli kuulemma samanlaisia pakotteita. Nyt Bidenin aikana tilanne on paljon vihamielisempi. Pakotteet ovat olleet Venäjän hyödyksi. Suhteet ovat paljon paremmat pakotteiden kiertämisen jälkeen yhteistyössä muiden maiden kanssa. Suomen media kuulemma puhuu, että Putin on vihamielinen.

Biden on Sofian mielestä aikuinen ihminen ja vastuussa omista teoistaan. Sofia vakuuttaa, että Venäjä nyt vain puolustautuu pahalta länneltä. Marko kyseenalaistaa Bidenin kyvyn toimia oikein. Anon mielestä Biden on pelkkä nukke. Brasilian kielen tulkki näyttää tympääntyneeltä eikä ole puhunut mitään videon loppupuolella. Marko kertoo, että Putin sanoi, että maailmantilanne ajoi Venäjän talouden pois dollareista.

Ano kertoo, että Uusi Suomi on mukana uudessa rahassa. Ano vastasi medialle kysymyksiin ja oli yllättynyt, että Putin puhui täysin samoista asioista kuin hän oli jo sanonut. Sofia oli niin vaikuttunut Putinin puheesta, että hänen hengityksensä salpaantui eikä saanut happea – hän myös näki valkoisen valon.

Ano sanoo, että video on lopussa ja hän menee aamulla taas venäjän valtion edustajan kanssa suunnittelemaan tulevaisuutta.