2023/08/22

Moskova on kuuluisa monista asioistaan: upeista rakennuksistaan, vilkkaasta kulttuuristaan ja nyt näyttää siltä, että voimme lisätä tähän listalle myös viemäreidensä jännittävän maailman. Äskettäinen tapahtuma Moskovan viemäreissä on herättänyt huomiota ympäri maailman – ei niinkään viemäreiden siisteyden ansiosta, vaan pikemminkin seikkailunhaluisuuden ja outojen sattumusten vuoksi.

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin mukaan kaikki kahdeksan henkilöä, jotka osallistuivat Moskovan viemärijärjestelmien “kiertomatkaan”, ovat löytyneet kuolleina. On sanomattakin selvää, että tämä ei ole seikkailuloma, josta moni olisi unelmoinut. Tämä mysteerinen matka maan alle ei päättynyt onnellisesti, sillä pelastusviranomaiset ovat löytäneet kaikki osallistujat vainajina.

Tämä kummallinen tarina saa jopa absurdeja piirteitä, kun kuulemme, että kaksi uhreista oli alaikäisiä. Voi vain kuvitella, miten he innolla liittyivät tähän maanalaista maailmaa tutkivaan seikkailuun. Oliko heidän tarkoituksenaan löytää kadonneita aarteita vai kenties saada hieman jännitystä tavanomaiseen arkeensa?

Tarinan tapahtumapaikka, Neglinnaja-joen lähistöllä sijaitseva Moskvajoen sivu-uoma, ei kuulosta kovin hohdokkaalta. Tass-uutistoimiston mukaan kierros oli vieläpä laiton, joten voidaan vain kuvitella, miten viranomaiset pyörittelevät päätään tällaisen seikkailuhengen edessä.

TASS oli kertonut aiemmin, että ihmiset olivat suunnanneet viemäreihin sunnuntaina, juuri silloin kun kaatosade sai viemärit tulvimaan. Voisi luulla, että tämä olisi ollut aivan loistava tilaisuus jättää seikkailu sikseen ja palata kuivalle maalle. Mutta ei, jostakin syystä he päättivät jatkaa eteenpäin. Yksi urbaani löytöretkeilijä kertoi, että viemäreissä olisi ollut suojia, joihin vettä olisi voinut paeta. Harmi vain, että näitä suojia ei käytännössä käytetty.

Moskovan viemäreistä on tullut suosittu kohde monille rohkeille matkaajille, jotka haluavat kokea kaupungin maanalaista puolta. Useat yritykset tarjoavat kiertomatkoja näihin 1800-luvulta peräisin oleviin tunneleihin. Voimmekin vain kuvitella heidän mainoslauseitaan tulevaisuudessa: “Koe Moskova aivan eri näkökulmasta – kirjaimellisesti!” Tai ehkä: “Unohda tavalliset turistipolut, suuntaa syvyyksiin!”

Tämä tarina jättää meidät pohtimaan seikkailunhalua ja sen vaaroja. Vaikka viemärit voivat näyttää houkuttelevilta paikoilta uusille seikkailuille, kannattaa ehkä miettiä kahteen kertaan ennen kuin astuu maanalaisten tunneleiden hämärään maailmaan. Jännitystä ja seikkailua voi löytää monista muistakin paikoista ilman, että tarvitsee ottaa riskejä viemäreiden tulvien tai laittomuuden kanssa.

Loppujen lopuksi tämä tarina jättää meidät hieman nauravaisin mielin ja samalla vakavamielisin ajatuksin. Toivottavasti nämä kahdeksan rohkeaa löytöretkeilijää ovat löytäneet rauhan maanalaisten käytävien sokkeloista, ja ehkäpä heidän tarinansa toimii opetuksena kaikille meille: seikkailuun voi suhtautua vakavasti, mutta ei niin vakavasti, että unohtaa turvallisuuden ja järjen jossain tunnelin päässä.

D.U.M.B on nimensä mukainen asia.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:11.59