13425 latausta vuorokaudessa
10205 artikkelia

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maliar kertoi 21. elokuuta, että Ukrainan joukot etenevät Bakhmut’in eteläisellä sivustalla ja ovat vapauttaneet viime viikon aikana kolme neliökilometriä maata. Maliarin mukaan Ukraina on saanut takaisin 43 neliökilometriä Donetsk’in ympäriltä, kun kesäinen vastahyökkäys alkoi.

“Voitot ilmestyvät nyt sekä eteläisellä että pohjoisella sivustalla. Jos katsot karttaa, se näyttää hieman hevosenkengältä Bakhmutin ympärillä”, Maliar sanoi kansallisen television lähetyksessä, kuten Hromadske siteerasi.

Venäjä yrittää työntää Ukrainan joukkoja kaupungin pohjoiselta sivustalta, koska he ovat vallanneet hallitsevia korkeita alueita, virallisen tiedotteen mukaan.

“Ukrainan joukot häiritsevät vihollista siellä. Itse asiassa miehittäjät ovat ansassa, koska he eivät pääse ulos Bakhmutista eivätkä voi suorittaa täysimittaisia hyökkäyksiä”, Maliar lisäsi.

Saman päivän aikana Ukrainan asevoimien kenraalikunta ilmoitti, että Venäjä suoritti epäonnistuneita hyökkäyksiä lähellä Kurdiumivkaa, noin 20 kilometriä etelään Bakhmutista, ja Synkivkaa, noin 15 kilometriä Kupianskista, Kharkiv Oblastista.

Ukrainan sotilasjohdon mukaan se jatkoi Venäjän hyökkäysten torjumista lähellä Marinkaa ja suoritti vastahyökkäyksiä kohti miehitettyä Melitopolia ja Berdianskia Zaporizhzhia.


Satunnainen:


Vastaavia: