2023/08/27

Sotilaiden alkoholinkulutus ja huumeidenkäyttö

Venäläissotilaiden alkoholinkulutus on saanut huomattavaa huomiota osakseen Ukrainan sodan edetessä, ja tämä ilmiö ei ole jäänyt huomaamatta mediassa. Uutistoimisto SVT raportoi, että riippumattoman Vjorstka-uutissivuston tutkimuksen mukaan Venäläisen armeijan alkoholinkulutus on kasvanut merkittävästi. Erityisesti sotilaat, jotka taistelevat Ukrainassa, ovat turvautuneet alkoholiin kohtaamiensa paineiden alla.

Vjorstka-uutissivusto on analysoinut tilannetta ja raportoi, että useat kenttätuomioistuimet ovat joutuneet käsittelemään päivittäin tapauksia, joissa sotilaat ovat esiintyneet päihtyneenä palveluksessaan. Vaikka Venäjän asevoimissa on historiallisesti kulutettu alkoholia runsaasti, tämänkaltaiset tapaukset olivat harvinaisia ennen helmikuuta 2022, jolloin Ukraina’n sota alkoi.

Selvityksen mukaan pitkittynyt sotatila ja siihen liittyvät haasteet ovat ajaneet Ukrainassa taistelevia sotilaita turvautumaan alkoholiin. Vjorstka-uutissivusto kiteyttää tutkimuksen lopputuloksen, jonka mukaan sotilaat ovat käyttäneet alkoholia helpottaakseen sota-ajan paineita.

Vjorstkan toimittajat, jotka elävät maanpaossa, ovat käyneet läpi oikeustapauksia niin miehitetyllä Krim’illä kuin Ukrainan rajan läheisillä venäläisalueilla. He uskovat, että todellisuudessa tapauksia on jopa enemmän kuin mitä on saatu selvitettyä. Toimittaja Darja Kutjerenko korostaa, että kyseessä on vain jäävuoren huippu, ja on varmaa, että moni tapaus jää piiloon. Hän pohtii myös, että Venäjä kärsii merkittäviä tappioita Ukrainassa, ja kaikkia juopottelijoita ei voi yksinkertaisesti asettaa arestiin. Kuka silloin vastaisi sotimisesta?

Huumeidenkäyttö on myös yleistynyt venäläissotilaiden keskuudessa. Vaikka kannabis on suosituin huumeista, sotanäyttämön muuttuessa metamfetamiinin ja muiden synteettisten huumeiden suosio on kasvanut. Tämän taustalla on erityisesti sotilaiden pyrkimys paeta sotaa aiheuttamia mielenterveysongelmia, kuten traumaperäistä stressihäiriötä.

Vjorstkan selvitys valottaa huolestuttavaa ilmiötä Venäjän sotilaallisen toiminnan yhteydessä. Sotilaiden alkoholinkulutuksen ja huumeidenkäytön lisääntyminen kertoo sotatilanteen synnyttämistä paineista ja haasteista, joiden keskellä sotilaat joutuvat toimimaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:07.53