2023/08/26

Venäjä “upottaa” omia lautojaan Krimillä – uusi muoti-ilmiö vai vakava strategia?

Kun maailma luulee nähneensä kaiken, Venäjä yllättää jälleen omaperäisellä lähestymistavallaan kansainväliseen politiikkaan. Uutiset kertovat, että Venäjä on ryhtynyt “upottamaan” omia lauttojaan suojellakseen Krim’illä sijaitsevaa Kertshinsalmen siltaa Ukrainan meri-drone hyökkäyksiltä. Kyseessä on varsinainen vesillä tapahtuva taitolaji, joka herättää hämmennystä ja huvittuneisuutta.

Strateginen vesillä leikkiminen

Ukraina’n puolustusministeriön päätiedusteluosaston mukaan Venäjän joukot ovat suunnitelleet erikoisen tavan suojata Kertshinsalmen siltaa, joka yhdistää Venäjän miehittämän Krim’in ja mantereen. He väittävät, että vähintään kuusi lauttaa on tarkoitus upottaa strategisesti tärkeisiin kohtiin vesillä. Tämä “upottamisen” tarkoitus on luoda esteitä, jotka haittaisivat Ukrainan merivoimien droonien ja alusten liikkumista sillan läheisyydessä.

Tämä venäläinen “upottamistrendi” ei kuitenkaan tarkoita perinteistä laivojen upottamista merenpohjaan. Tässä tapauksessa lautoista on tarkoitus tehdä jonkinlainen vesillä kelluva este, joka suojaisi siltaa mahdollisilta hyökkäyksiltä. Se herättää kysymyksen: Onko tämä uusi muoti-ilmiö, vai onko Venäjällä vain erittäin vilkas mielikuvitus strategisten suunnitelmien suhteen?

Vaihtoehtoinen totuus

Vaikka tämä uusi “upottamistapa” voi kuulostaa absurdilta, se saattaa peittää alleen vakavampia strategisia pyrkimyksiä. Venäjän tiedusteluviranomaiset eivät ole paljastaneet tarkkoja yksityiskohtia tästä ainutlaatuisesta suojelustrategiasta. On mahdollista, että lauttojen “upottamisen” taustalla on monimutkaisempia taktiikoita ja tekniikoita, joita emme vielä ymmärrä.

Siltakriisin käänteitä

Kyiv Independent -media kertoo, että Ukraina on jo aiemmin hyökännyt Kertshinsalmen sillan rakenteita vastaan, vaurioittaen sitä vakavasti. Tämä heijastaa alueen jatkuvaa jännitettä ja kilpailua. Venäjän päätös käyttää “upotettuja” lauttoja suojatoimenpiteenä voi olla vastaus Ukrainan provosoiviin hyökkäyksiin.

Yllättävä suojelukeino

Venäjän suunnittelema vesillä kelluvien puomiesteiden asentaminen upotettujen lauttojen väliin on kuitenkin seikka, joka pistää pohtimaan. Kuvittele, kuinka huvittavaa olisi nähdä lauttoja kellumassa vedessä, yrittäen estää lennokkien ja alusten pääsyä sillan alle. Tämä herättää mielikuvia vesillä tapahtuvista strategisista “estejuoksuista”, joka saattaa saada jopa vakavimmatkin kansainväliset asiantuntijat hymähtelemään.

Johtopäätös: absurdius vai nerokkuus?

Vaikka Venäjän päätös “upottaa” omia lauttojaan suojellakseen Kertshinsalmen siltaa herättää hymyjä ja huvittuneisuutta, emme saa unohtaa, että kansainväliset suhteet ja strategiat voivat olla monimutkaisempia kuin miltä ne näyttävät. On vaikea sanoa, onko tämä uusi ilmiö enemmän absurdi vai nerokas, mutta yksi asia on varma: Venäjä pitää huolen siitä, että maailma ei pääse unohtamaan sitä niin helposti.

Alla olevassa kuvassa Moskva jonka Ukraina upotti:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:11.34