12040 latausta vuorokaudessa
9874 artikkelia

Venäläinen Wagner Groupin taistelija närkästyi siitä, että Venäjän valtio on ryhtynyt puskutraktoriurakkaan Wagner-taistelijoiden hautausmailla, jotka kaatuivat Ukrainassa

Kuninkaantekijät ovat saaneet tarpeekseen – Venäjän Wagner Groupin taistelijat pyörittelevät silmiään huomatessaan, että Venäjän valtio on ottanut uuden harrastuksen: hautausmaiden puskutraktoriurakat. Siinä missä monet odottivat kukkakimppuja ja kynttilöitä haudoille, Venäjän valtion suunnitelmat ovat olleetkin hieman… räjähtävämpiä.

Wagner-taistelijat, jotka löysivät kohtalonsa Ukrainan taistelukentiltä, ovat joutuneet Venäjän valtion mielenkiinnon kohteeksi. Hautausmaat, jotka ennen olivat rauhan tyyssijoja, ovat muuttuneet puskutraktorien temmellyskentiksi. “Onko tämä nyt sitä kuuluisaa kunnioitusta vai vain erikoista harrastusta?” kysyy eräs hämmentynyt Wagnerin taistelija.

Vaikka Wagner Groupin taistelijat lähtivät taistoon vakaumuksellaan, monet heistä ovat huomanneet, että Venäjän valtio kohtelee heitä kuin shakkilaudalla liikkuvia nappuloita – ja vieläpä sellaisia, jotka voidaan korvata uusilla ja kiiltävillä. “Tuntuu siltä, että olemme olleet enemmänkin työvoimareservi kuin sankareita”, harmittelee eräs taistelija.

Kun kuolemasta tulee vain numero tilastoissa ja hautausmaat muuttuvat maan tasalle tasoittuviksi alueiksi, Wagner-taistelijat ovat ymmärtäneet, että heidän arvonsa saattaa olla hieman laskenut. Mutta älkää huoliko, Ukraina kyllä on valmiina täyttämään omistamiensa hautausmaiden tilan uusilla suunnitelmillaan – ehkäpä jopa kaatopaikoilla tai ongelmajätelaitoksilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Wagner-taistelijat ovat joutuneet yllättävänkin erikoisen tilanteen keskelle. Vaikka taistelukentillä “uhrauduttiin isänmaan puolesta”, näyttää siltä, että Venäjän valtio pitää nyt enemmän puskutraktoreistaan kuin haudatuista sankareistaan.


Satunnainen:


Vastaavia: