2023/09/20

Venäläinen drooni hyökkäsi ruotsalaisjournalistien kimppuun Ukrainassa – vastalause sodalle ja väkivallalle!

Uutinen kuuluu, että kaksi TV4-uutiskanavan ruotsalaistoimittajaa joutuivat Venäjän drooni-iskun kohteeksi Zaporizhzhia’n alueella. Onko tämä todellista? Kyllä, se on! Tapahtuma sattui 20. syyskuuta, ja se osoittaa jälleen kerran Venäjän sotatoimien raakuuden Ukrainassa.

Kello oli 11:30 aamulla 19. syyskuuta, kun Ruotsi’n toimittaja Johan Fredriksson ja valokuvaaja Daniel Zdolseks astuivat ulos autostaan, ja Venäjän drooni iski heidän autonsa takaosaan. Kuinka julmaa ja pelkurimaista toimintaa tämä onkaan! Onneksi kaksi ruotsalaisreportteria selvisi hengissä, mutta paikallinen ukraina’lainen tuottaja Oleksandr Pavlov ja kaksi ukrainalaista poliisia saivat lieviä vammoja.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Autot ja kamera-arkisto ovat tuhoutuneet täysin tässä hyökkäyksessä. Journalistien työkalut, joilla he kertoisivat maailmalle Ukrainan kriisin todellisuudesta, on nyt pilattu. Tämä on täysin tuomittavaa ja vastenmielistä.

Zaporizhzhia’n päällikköpoliisitarkastaja Darina Levada ilmoitti, että tätä tapausta tutkitaan sotarikoksena. Ja niin sen pitääkin olla! Venäjän toimet Ukrainassa ovat aiheuttaneet kärsimystä ja kuolemaa liian monille, ja tämä drooni-isku on vain yksi esimerkki heidän raa’asta toiminnastaan.

Ei kaikki journalistit, jotka ovat raportoineet Ukraina’n sotatoimialueilta, ole selvinneet hengissä. Ukrainan yleinen syyttäjävirasto ilmoitti kesäkuussa, että 63 toimittajaa 14 eri maasta, mukaan lukien Ukraina, on kuollut tämän täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Tämä on surullinen muistutus siitä, kuinka vaarallista työtä journalistit tekevät pyrkiessään tuomaan totuuden esiin.

On aika tuomita Venäjä’n toimet Ukrainassa voimakkaasti ja vaatia oikeutta niille, jotka syyllistyvät tällaisiin hyökkäyksiin. Journalistien ja kaikkien rauhanomaisten ihmisten turvallisuus on prioriteetti, ja Venäjän on lopetettava tämä väkivalta ja vetäydyttävä Ukrainasta.

Vain siten voimme toivoa rauhan ja vakauden palautuvan tälle alueelle.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/05/01 08:49.54