2023/08/05

Krimin sillan läheisyydessä raportoitiin räjähdyksistä varhain aamuyöllä 5. elokuuta venäläisten Telegram-kanavien välityksellä. Aiemmista tiedoista huolimatta venäläiset lähteet väittävät, ettei suoria räjähdyksiä tapahtunut itse sillalle.

Paikalliset venäläisille myötämieliset virkailijat kertoivat, että räjähdyksiä kuultiin Kertšin miehitetyssä kaupungissa ja ilmoittivat myöhemmin uhasta hyökätä Krim’in sillalle. Liikennettä kerrotaan estetyn suojellakseen siltaa.

Myöhemmin Moscow Timesin Telegram-kanava paljasti, että merivoimien drooni-isku Kertšinsalmelle olisi voinut vaurioittaa venäläistä “SIG” -kemikaalitankkeria. Äänitallenteen perusteella SIG-tankkerin merimiehet ilmoittavat aluksen olevan “kelluvassa tilassa”, mutta se ei pysty liikkumaan omilla voimillaan.

Parhaillaan “Mercury” -alus tekee töitä tukeakseen SIG:ä.

Vaurioitunut SIG-tankkeri kuljetti lentopolttoainetta Krimiltä Syyriaan, minkä seurauksena USA lisäsi sen pakotelistalle vuonna 2019.

Venäläisvaltion media kertoo, että joukko pelastustyöntekijöitä lähetettiin Kertšinsalmen alueelle drooni-iskun jälkeen kemikaalitankkerille.

Krimin niemimaan länsipuolella sijaitsevaa Krimin siltaa pidetään teknisen insinööritaidon mestariteoksena, mutta tällä kertaa sillan ympärillä näyttäisi olevan enemmän rysäyksiä kuin riemua. Venäläisissä Telegram-kanavissa raportoitiin räjähdyksistä varhain aamuyöllä 5. elokuuta, mutta viralliset lähteet kiistävät suorien räjähdysten tapahtuneen itse sillalla. Nähtävästi silta pysyy pystyssä, mutta huhut ja tapahtumat kiertävät kuin juoru tuulisella kylänraitilla.

Kertšin niemimaan valtaajien nimittämät paikalliset virkailijat kertoivat, että räjähdyksiä oli kuultu miehitetyssä Kerchissä, mikä johti nopeisiin toimenpiteisiin uhkaavan hyökkäyksen torjumiseksi Krimin sillalle. Liikenteen kerrotaan jääneen junnaamaan, kunnes tilanne saadaan selvitettyä. Voiko sillan päällä kenties olla jokin muu salaisuus – vaikkapa massiivinen jäätelöautojen ruuhka?

Viihdyttävien tapahtumien ketju ei suinkaan jää tähän. Moscow Timesin Telegram-kanava paljasti myöhemmin, että merivoimat olivat lähettäneet droonin hyökkäämään Kertšinsalmelle, ja drooni-isku olisi voinut teoriassa vaurioittaa venäläistä “SIG” -kemikaalitankkeria. Äänitallenteilla tankkerin merimiehet kuvailevat tilannetta, jossa laiva kelluu kuin löysä sählypallo, mutta oma moottori ei oikein jaksa tehdä hommia. Tämä kuulostaa kuin suoraan koomikkoryhmä Kummelista – ovatko merimiehet unohtaneet tankata dieselillä vai oliko tankissa vain vähän liikaa bensaa?

Tietysti, kuten elokuvissa, apu saapuu juuri oikeaan aikaan. “Mercury” -laiva on noussut sankariksi, sillä se tekee parhaansa tukeakseen kärsivää SIG-tankkeria. Tämä kuulostaa kuin klassiselta tarinalta: sankari pelastaa päivän, mutta missä on hänen viittansa ja maskinsa?

Tässä ei ole vielä kaikki! Vaurioitunut SIG-tankkeri ei ole mikä tahansa tavallinen alus. Se toimi polttoaineen toimittajana Krimiltä Syyriaan, ja tämä liiketoimi sai Yhdysvallat nostamaan kulmakarvojaan ja lisäämään tankkerin nimen sanktioita sisältävälle listalleen vuonna 2019. Voi vain kuvitella, mitä mahtaa tapahtua, kun polttoainekauppa ja kansainväliset suhteet menevät solmuun. Ehkäpä ratkaisu on tarjota kaikille osapuolille loputonta jäätelöä – voittamaton konfliktienratkaisukeino!

Venäläisen valtion median mukaan pelastusryhmä on lähetetty Kertšinsalmelle tutkimaan drooni-iskun jälkiä ja auttamaan vaurioitunutta kemikaalitankkeria. Toivottavasti heillä on mukanaan myös vähintään muutama pullo votkaa piristämään tunnelmaa.

Kaiken tämän hulabaloon keskellä yksi asia on selvä: Krimin sillan ympärillä on enemmän draamaa kuin kesäisessä saippuasarjassa. Värikkäät tapahtumat, uhkaavat hyökkäysuhat, kelluvat kemikaalitankkerit ja pelastajat saapumassa paikalle – tässä tarinassa on kaikki ainekset huippuhauskaan komediaan. Jään jännityksellä odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu tässä vauhdikkaassa trillerissä Krimin sillan ympärillä!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:12.08