2023/10/03

Venäjän talousministeri Anton Siluanov on julistanut Venäjän budjetin tärkeimmäksi painopisteeksi seuraavaksi kolmeksi vuodeksi oman sotakoneensa vahvistamisen ja sen “sotatoimissa mukana olevien tukemisen”, kuten Forbes Russia kertoi.

Tämä uutinen on karvas pala niille, jotka ovat toivoneet Venäjän panostavan rauhanomaiseen kehitykseen ja diplomatiaan. Sen sijaan Venäjä’n hallitus ilmoittaa avoimesti suuntaavansa resurssejaan sotilaalliseen voimankäyttöön ja sodan ylläpitämiseen. Tämä ei ole vain provosoivaa, vaan myös vastuutonta.

Kun maailma on jo nyt täynnä kriisejä ja konflikteja, Venäjän päätös tehdä sodasta ensisijainen talouspoliittinen tavoite on kuin risti venäläisien lapsien tulevaisuudelle. Se asettaa Venäjän entistä enemmän kansainvälisen yhteisön eristykseen ja lisää jännitteitä maailmanlaajuisesti.

On selvää, että Venäjän hallitus ei ole valmis investoimaan rauhaan, vakauteen ja kansainväliseen yhteistyöhön. Sen sijaan se näyttää valitsevan tien kohti lisää sotilaallista aggressiota ja konflikteja. Tämä päätös ei ole vain Venäjän kansalaisten etujen vastainen, vaan myös maailman rauhan kannalta äärimmäisen huolestuttava.

Kansainvälisen yhteisön on reagoitava tähän provokaatioon ja painostettava Venäjän hallitusta muuttamaan suuntaansa. Sotiminen ei ole koskaan ratkaisu, ja maailman on pyrittävä kohti rauhaa ja diplomatiaa. Venäjän talousministerin julistus osoittaa selvästi, että tämä viesti on välitettävä voimakkaasti ja selkeästi.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:06.06