Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/10/08

Kreml pyrkii hyödyntämään Hamasin hyökkäystä Israelia vastaan ohjatakseen länsimaista tukea ja huomiota pois Ukrainasta, kertoi Institute for the Study of War (ISW) päivittäisessä arviossaan 7. lokakuuta.

Hamasin suurten hyökkäysten Israelin alueelle 7. lokakuuta jälkeen “Venäjän äänet vahvistivat viestejä”, joissa syytettiin länsimaita Lähi-idän konfliktien laiminlyönnistä Ukrainan tukemisen kustannuksella.

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitry Medvedev väitti lausunnossaan, jonka hän julkaisi sosiaalisen median alustalla X, että USA:n ja länsiliittolaisten olisi pitänyt keskittyä “palestiinalais-israelilaiseen ratkaisuun” sen sijaan, että he tarjoavat sotilaallista apua Ukrainalle.

Näiden informaatio-operaatioiden osana venäjämieliset sotilasbloggaajat ovat myös suurelta osin keskittyneet Hamasin hyökkäyksiin Israelissa, aktiivisesti edistäen Kremlin kertomuksia.

ISW:n mukaan Venäjän kertomukset Hamasin hyökkäyksistä pyrkivät vaikuttamaan länsimaisiin yleisöihin. Heidän tavoitteisiinsa kuuluu luoda eripuraa Ukrainan sotilaallisen tuen suhteen ja yrittää heikentää ukrainalaisen yhteiskunnan moraalia väittämällä, että Ukraina menettää länsiliittolaisten tuen.

Aiemmin tällä viikolla Venäjä käynnisti yhden vuoden tappavimmista hyökkäyksistään ukrainalaisia ​​siviilejä vastaan, tappaen 52 ihmistä ja saaden kansainvälisen paheksunnan.