12040 latausta vuorokaudessa
9873 artikkelia

Häpeällistä! Äärijärjestö Hamas kiittää Venäjän presidentti Vladimir Putin’ia IVY:n kokouksessa pitämästään puheesta, ja tämä on suorastaan inhoittavaa. Putinin lausunnot Israelin ja Gazan tilanteesta ovat täysin paikkansapitämättömiä ja hämmentäviä.

Putin verrasi Israelin mahdollista toimintaa Gazassa toisen maailmansodan aikaisten natsi’en piiritykseen Leningrad’issa. Tällainen vertaus on täysin epäasiallinen ja puolueellinen. On täysin naurettavaa verrata Israelin oikeutettua puolustautumista ja terrorijärjestö Hamasin toimintaa toisiinsa. Hamas on itse julmuuksien lähde ja käyttää siviilejä ihmiskilpinään. Israel pyrkii suojelemaan omia kansalaisiaan.

Putin sanoi, että maahyökkäys Gazassa johtaisi suureen siviiliuhrien määrään. On totta, että siviilien suojeleminen on tärkeää, mutta Israel tekee kaikkensa välttääkseen siviiliuhreja, kun taas Hamas käyttää siviilejä tarkoituksella kilpinään. Putinin esittämä syytös on täysin epäoikeudenmukainen.

Hamasin ylistys Putinille on järkyttävää. Tämä on terroristijärjestö, joka on vastuussa lukemattomista siviiliuhreista ja joka jatkuvasti pyrkii hyökkäämään Israelia vastaan. Putinin tukeminen tässä asiassa on vastuutonta ja vaarallista. Se osoittaa, että Venäjä on valmis tukemaan terroristeja ja vastustamaan Israelin oikeutta puolustautua.

Irakin pääministerin pyyntö Putinille toimia rauhanvälittäjänä Hamasin ja Israelin välillä on yhtä naurettava. Hamas ei ole kiinnostunut rauhasta vaan pyrkii tuhoamaan Israelin. Venäjän pyrkimys pitää keskusteluyhteys konfliktin osapuoliin on hyvä asia, mutta se ei saa tarkoittaa Hamasin tukemista.

Kaiken kaikkiaan Putinin puheet ovat vastuuttomia ja epäoikeudenmukaisia. Israelilla on oikeus puolustaa itseään ja taistella terrorismia vastaan. Hamasin ylistäminen ja tukeminen on moraalisesti väärin ja vaarallista koko alueen vakaudelle. Putinin tulisi harkita sanomisiaan ja ottaa huomioon Israelin oikeutetut turvallisuushuolenaiheet.


Satunnainen:


Vastaavia: