2023/10/14

Kokenut Venäjän diplomaatti löydetty kuolleena Istanbulissa.

Venäjän ulkoministeriö on vahvistanut, että kokenut venäläisdiplomaatti Nikolai Kobrinets on löydetty kuolleena Turkin suurimmassa kaupungissa Istanbulissa. 61-vuotias Kobrinets “kuoli odottamattomasti” torstaina, hänen ollessaan Istanbulissa suurlähettiläiden kokouksen aikana.

Kobrinetsin kollegat huomasivat hänen poissaolonsa kokouksesta torstaiaamuna, mikä herätti huolta. Diplomaatin olinpaikkaa alettiin selvittää välittömästi, ja hotellin henkilökunta löysi hänen ruumiinsa hänen huoneestaan.

Venäjän ulkoministeriön tiedotteessa ei paljastettu tarkkoja kuolinsyitä, mutta epäillään, että “sydänkohtaus” voisi olla syynä tragediaan. Viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan selvittääkseen kuoleman tarkat olosuhteet.

Kobrinetsin kuolema tuo mieleen vuoden 2016 tapahtumat, kun Venäjän silloinen Turkin suurlähettiläs Andrei Karlov ammuttiin taidenäyttelyn avajaisissa pääkaupunki Ankarassa. Tuolloin tekijät väittivät toimineensa kostoksi Venäjän toimista Syyriassa.

Vuonna 2021 Turkki tuomitsi viisi ihmistä elinkautiseen vankeuteen suurlähettilään murhasta. Tämä tapahtuma herätti laajaa huomiota ja synnytti jännitteitä Venäjän ja Turkin välille.

Kobrinetsin äkillinen poismeno on surettava uutinen, ja Venäjän ulkoministeriö ilmaisee syvän surunsa diplomaatin menetyksen johdosta. Hänen kuolemansa tulee varmasti vaikuttamaan maiden välisiin suhteisiin ja herättää kysymyksiä tapahtumien kulusta. Kansainvälinen yhteisö seuraa tilannetta tiiviisti odottaen lisätietoja tutkinnan edistymisestä.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 19:28.41