Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2871 artikkelia

0:00

2023/10/25

Vladimir Nekrasov – öljybisneksen mestari, joka piti sydämensä pelissä!

Suomalaisen Teboil-huoltoaseman taustalta löytyy yllättävä hahmo – Venäjän Lukoil-yhtiön entinen johtaja, Vladimir Nekrasov. Tämä mies oli todellinen öljybisneksen guru, joka eli ja hengitti mustaa kultaa!

Nekrasovin tarina ei ole pelkkää tankkausta ja moottoriöljyä, vaikka hän olikin öljyalalla niin pitkään, että voisi luulla hänen saaneen bensiinin verenkiertoonsa. Hän työskenteli lähes 50 vuotta öljy- ja kaasuteollisuuden parissa. Jossain vaiheessa oli varmasti unohtanut, millaista elämä oli ilman öljyn tuoksua.

Hauskuus tässä tarinassa ei kuitenkaan pääty tähän. Nekrasov ei nimittäin ollut mikä tahansa öljyparoni. Hän oli Lukoilin ensimmäinen varapresidentti ja johti myös Lukoil-Western Siberia -osastoa. Ei hullumpi CV, vai mitä?

Valitettavasti Vladimir Nekrasovin tarina päättyi äkilliseen sydämen vajaatoimintaan, mikä ei ehkä ollutkaan niin yllättävää, ottaen huomioon hänen intohimonsa öljyä kohtaan. Kuollessaan hän oli 66-vuotias, joten voimme sanoa, että hän “poltti” kynttiläänsä molemmista päistä.

Yksi asia on varma – Nekrasov jätti jälkensä öljyalalle, ja ehkä hän sai sydämensä sykkimään 95-oktaanisella bensalla. Vaikka tarina päättyy surullisesti, voimme silti nauttia tämän öljybisneksen mestarin uskomattomasta matkasta.

Ehkä hän on nyt jossain öljysuonten paratiisissa, jossa bensiini virtaa kuin joki ja öljylähteet pulppuavat.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun yhtiön korkean johdon jäsen menehtyy Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Elokuun 1. päivänä vuonna 2022 Ravil Maganov, yhtiön aiempi hallituksen puheenjohtaja ja varapresidentti, “putosi” Moskovan keskuskliinisen sairaalan ikkunasta.