9834 latausta vuorokaudessa
7440 artikkelia

2023/10/25

Venäjän joukot saattavat olla käyttäneet uusia pitkän kantaman Italmas-ohjuksia ja niiden variantteja ensimmäistä kertaa tuoreessa hyökkäyksessä Kiova’n alueella, kertoi Institute for the Study of War tuoreimmassa päivityksessään.

Italmas-ohjukset tarjoavat raporttien mukaan merkittäviä parannuksia verrattuna toiseen venäläiseen valmistettuun lennokkiin nimeltä Lancet. Nämä väitetyt päivitykset sisältävät laajennetun ampumaetäisyyden aina 200 kilometriin asti. Lennokeissa väitetään olevan bensiinimoottori, jonka polttoainesäiliö on integroitu siipirakenteeseen.

Venäläiset lähteet huomauttavat, että Italmas-ohjukset ovat kevyempiä kuin Shahed’it ja vaikeammin havaittavissa sekä alas ammuttavissa. Italmas-lennokit ovat myös raporttien mukaan edullisempia, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan valmistaa ja käyttää laajemmin. Toisaalta ne voivat kantaa vain kevyempiä kuormia, mikä rajoittaa niiden tehokkuutta yksinään. Venäläislähteiden mukaan Venäjä’n joukot aikovatkin todennäköisesti käyttää Italmas-ohjuksia yhdessä Shahedien kanssa.

Tiedot perustuvat venäläisissä medioissa julkaistuun spekulaatioon. Kuitenkaan valokuvallista tai vahvistettua varmaa näyttöä ei toistaiseksi ole, joten on liian aikaista väittää varmasti, että Venäjä on ottanut käyttöön uuden kaluston. Kuvituskuva on löytynyt internetistä.

ISW on aiemmin arvioinut, että Moskova pyrkii todennäköisesti “laajentamaan ja monipuolistamaan asevalikoimaansa drone’jen, ohjusten ja ohjattujen pommitusten osalta Ukraina’n kriittisen infrastruktuurin iskuja varten” syksy-talvikauden lähestyessä, ja Italmas-ohjuksien lisääntynyt käyttö on osa laajempaa aseistuksen monipuolistamishanketta.

Alla aiempi Iran’sta ostettu HESA Shahed-136 -drone artikkeli:


Satunnainen:


Vastaavia: