12303 latausta vuorokaudessa
10070 artikkelia

Apinoiko Venäjältä lähtevät karkurit? Patriarkka Gundyaev antaa vinkkinsä!

Kuvittele, että olet Patriarkka Gundyaev, ja olet juuri päättänyt verrata Venäjältä muuttavia ihmisiä apinoihin. Kyllä, luistinradan lisäksi patriarkka taitaa olla myös koomikko – ainakin omasta mielestään!

Patriarkka Gundyaevin mukaan Venäjältä poistuvat venäläiset ohjautuvat “apinointiin ja matkimiseen.” No, tämä kuulostaa aika järkeenkäyvältä. Ilmeisesti ulkomailla asuvat venäläiset käyttäytyvät niin kuin apinat eläintarhassa: kiipeilevät, heittelevät banaaninkuoria ja tekevät apina-akrobatiaa. Ehkäpä Venäjälle tulisi rakentaa heille oma leikkipuisto?

Mutta odotas, siinä ei ollut vielä kaikki. Patriarkka Gundyaev on myös sitä mieltä, että nyt ulkomailla asuvat venäläiset vajoavat alhaiselle yhteiskunnalliselle tasolle ja tekevät vain rankkaa fyysistä työtä ilman aivoja. No, onhan se rankkaa, kun täytyy avata aurinkovarjo ja asetella rantatuoleja uimarannalla. Se on oikeaa fyysistä ponnistelua!

Mutta eikö tässä vieläkään ollut kaikki? Patriarkka on vakuuttunut siitä, että ulkomaille muuttaneilla venäläisillä ei ole riittävää älykkyyttä, kulttuuria eikä koulutusta. Joten kaikki ulkomailla opiskelleet ja menestyneet venäläiset ovatkin varmaankin saaneet kaikki palkinnot vain onnenkantamoisen ansiosta. Eikö olekin loogista?

Koko tämä “apinointi”-kommentti saa minut miettimään, mitä muita eläimiä voisi verrata eri ihmisryhmiin. Kenties seuraavaksi hän vertaakin astronautteja avaruusmarsuihin ja sukkula-autoilijoita kilpikonnien sukulaisiin.

Joka tapauksessa, tämä tarina antaa meille hyvän naurunaiheen, kun pohdimme, miksi ihmiset joskus puhuvat niin erikoisista asioista. Ehkäpä meidän tulisi seurata Patriarkka Gundyaevin neuvoja ja ryhtyä oikeiksi apinoiksi.

Ei siinä ole mitään haittaa, kunhan muistamme viedä mukanamme aurinkovoidetta ja banaaneja.


Satunnainen:


Vastaavia: