10787 latausta vuorokaudessa
9415 artikkelia

2023/10/26

Onpa taas uutisia Venäjältä, joka ei tunnu koskaan saavan tarpeekseen pelottelusta ja asevoimiensa voimankäytöstä! Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigun julistukset ydiniskujen onnistuneista testeistä ovat huolestuttavaa ja vastuutonta retoriikkaa. Näyttää siltä, että Venäjä haluaa jatkuvasti pitää maailman jännitteiden partaalla, ikään kuin se olisi jonkinlainen ydinpeloteleikki.

Venäjän ilmoitus siitä, että se voi tehdä massiivisen ydiniskun mistä tahansa, maalta, mereltä tai ilmasta, on silkkaa uhitteluvaatimusta, joka lisää maailman epävakautta. Onko tämä Venäjän vanha strategia taas pinnalla: uhkailla ydinaseilla ja levittää pelkoa? Tällainen toiminta ei edistä kansainvälistä rauhaa ja vakautta millään tavalla.

Lisäksi Venäjän toimet, kuten mannertenvälisten ballististen ohjusten laukaisut ja ydinsukellusveneistä tapahtuneet ballististen ohjusten laukaisut, herättävät kysymyksiä siitä, miksi näitä sotilaallisia voimanosoituksia tarvitaan. Onko Venäjä valmis riskeeraamaan maailmanrauhan? Tämä on kysymys, joka vaatii vastauksia.

Ja sitten vielä tämä Venäjän päätös perua ydinkoekieltosopimuksen ratifiointi! Se on suora osoitus siitä, että Venäjä ei ole kiinnostunut kansainvälisestä ydinaseriisunnasta ja rauhanomaisesta yhteistyöstä. Tällainen asenne ei ole hyväksyttävää nykypäivän maailmassa, jossa meidän kaikkien tulisi työskennellä yhteisen rauhan ja turvallisuuden puolesta.

Tämä kaikki tapahtuu samalla, kun Ukraina kamppailee oman itsenäisyytensä ja turvallisuutensa puolesta Venäjän toimien aiheuttaman uhan alla. Tämä on surullinen esimerkki siitä, miten Venäjä jatkaa sodan lietsomista ja tukee kapinallisia Ukrainassa.

Venäjän aggressiivinen toiminta ja vaaralliset lausunnot ovat herätyssoitto maailmalle. Meidän on oltava valppaita ja pidettävä Venäjä vastuullisena teoistaan kansainvälisellä näyttämöllä. Emme voi hyväksyä tällaista uhittelua ja vaarallisia voimannäyttöjä. On aika asettaa Venäjälle selvät rajat ja vaatia vastuullista toimintaa maailmanlaajuisessa yhteisössä.


Satunnainen:


Vastaavia: