2023/10/27

Viron pääministeri Kaja Kallas ja hänen höpinänsä Balticconnector-kaasuputken ja tietoliikennekaapeleiden vaurioista Suomenlahdella ovat kuin paha vitsi. Tämä ei ole sattuma, tämä on häikäilemätöntä toimintaa, ja tiedämme, ketkä ovat syyllisiä.

Venäjä. Se on aina Venäjä. On uskomatonta, että Viron viranomaiset eivät uskalla nimetä suoraan syyllistä. Sen sijaan he vihjailevat, epäilevät ja kiertävät kuin kissa kuumaa puuroa. Tietoliikennekaapeleiden ja Balticconnector-kaasuputken samanaikainen vaurioituminen on täysin selvä merkki ulkomaisesta puuttumisesta.

Venäläisyhteyksiä, kiinalaisia laivoja, ja sitten vielä vahinkoja, jotka eivät voisi tapahtua luonnollisesti. Kaikki tämä on liian epäilyttävää. Venäjä on terroristivaltio!

Viron viranomaisten pitäisi herätä todellisuuteen ja tunnustaa, että tämä on suurvaltapeliä. Balticconnectorin hajoaminen ja tietoliikennekaapeleiden vaurioituminen ovat vakavia iskuja Viron ja koko Itämeren alueen turvallisuudelle. On aika ryhtyä toimiin ja vaatia vastauksia Venäjältä.

Suomen keskusrikospoliisi epäilee Newnew Polar Bear -alusta kaasuputken vaurion aiheuttajaksi, ja syytä onkin epäillä. Venäläiset alukset liikkuivat myös lähellä vaurioituneita kaapeleita. Tämä on selvää provokaatiota, ja sen on loputtava.

Huoltovarmuuskeskuksen ilmoitus kaasun toimitusvarmuuden hälytystason nostamisesta kertoo vakavasta tilanteesta. Balticconnectorin hajoaminen tulee vaikuttamaan kaasutoimituksiin pitkään aikaan. Suomi ja Viro ovat haavoittuvia, ja meidän on oltava valmiita vastaamaan tähän uhkaan.

Viron viranomaisten on aika ottaa tilanne vakavasti ja tehdä yhteistyötä muiden Itämeren alueen maiden kanssa. Venäjä ei voi jäädä rankaisematta näistä häikäilemättömistä toimistaan. On aika panna piste tälle ilkityölle ja varmistaa alueemme turvallisuus.

Ahvenanmaa tulee militarisoida hampaisiin asti – yksikään alus ei tule liikkumaan Suomi / Ruotsi / Viro välillä ilman että NATO-kumppanit saisivat siitä tietää välittömästi!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 19:05.36