12337 latausta vuorokaudessa
9947 artikkelia

Puolan presidentti Andrzej Dudan autoon asennettu seurantalaitteisto saattaa olla Venäjän erikoispalvelujen käsialaa, kertoo puolalainen tiedotusväline Rzeczpospolita 27. lokakuuta.

Aiemmin tällä viikolla paikalliset mediat raportoivat, että GPS-paikannin löytyi presidentin moottorikulkueeseen kuuluneesta autosta tämän kesän aikana. Puolan valtion suojelupalvelun (SOP) virkailijat uskovat, että ajoneuvoa saattoi olla vakoiltu kuukausia ennen laitteen löytymistä, ja on todennäköistä, että se asennettiin Dudan vierailun yhteydessä Ukrainassa kesäkuussa.

Raporttien mukaan auto kuului presidentin kuljetuskalustoon, mutta ei kuljettanut itse presidenttiä.

Rzeczpospolita kertoi 27. lokakuuta, että seurantalaite ei ollutkaan SOP-virkailijoiden löytämä, vaan rajavartijat löysivät sen tarkastaessaan ajoneuvoa Katowice-Pyrzowicen lentokentällä.

Puolan kansallinen syyttäjänvirasto tutkii tapausta eikä ole antanut julkista lausuntoa asiasta.

Rzeczpospolitan mukaan Dudan kesäkuun Ukrainan-vierailu sattui yhteen seurantalaitteen löytymisen kanssa. SOP:lle läheiset lähteet kertoivat, että jotkut todisteet viittasivat itään päin.

“Jos itäinen jälki vahvistuu tutkimuksessa, se tarkoittaisi, että venäläiset ja heidän palvelunsa asensivat sen, esimerkiksi. Jos näin olisi, meillä olisi erittäin vaarallinen tilanne”, lähde totesi.


Satunnainen:


Vastaavia: