2023/10/30

Venäjän hiljaisuuspolitiikka: Pelottavaa tosiasiaa välttelevästä Kreml’in koneistosta

Venäjän opetus- ja tiedeministeriö ei tunnu tuntevan sanaa avoin keskustelu, ainakaan silloin, kun kyseessä ovat maan “negatiiviset poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset kehityssuunnat”. Lokakuun puolivälissä paljastui, että Venäjän yliopistoja on ohjeistettu välttämään kaikkea keskustelua, joka voisi tuoda esiin totuuden Venäjän tilanteesta.

Tämä ei ole pelkästään Venäjän ongelma, vaan se vaikuttaa meihin kaikkiin. Britannia’n puolustusministeriö tuo tämän huolen esiin sunnuntaisessa tiedustelupäivityksessään. Tämä ohjeistus ei ole vain harmillinen tapaus, vaan se edistää pidemmällä aikavälillä poliittisen päätöksenteon yksiäänisyyttä Venäjällä.

Venäjän hallinto yrittää vaientaa kaiken kielteisen kritiikin ja totuudenpaljastukset. He eivät halua, että maan poliittinen, taloudellinen ja sosiaalinen kurimus paljastuu maailmalle. On hyvin todennäköistä, että Kremlin tarkoitusperät ovat selvät: he haluavat tukahduttaa kaikki kielteiset näkökulmat ennen ensi kevään presidentinvaaleja, joissa Vladimir Putin tavoittelee uutta kautta.

Tiedusteluraportit kertovat, että Venäjä on valmis käyttämään voimakeinoja estääkseen totuuden pääsyn julkisuuteen. Heidän halunsa säilyttää tiukka otteensa vallasta on niin suuri, että he ovat valmiita mihin tahansa.

Tässä tilanteessa meidän on oltava tarkkana ja tuettava avointa keskustelua ja totuuden etsintää. Emme voi hyväksyä sellaista poliittista ilmapiiriä, jossa totuus tukahdutetaan ja sensuroidaan. Venäjän hallinnon yritykset estää avoin keskustelu ja totuuden kertominen ovat uhka demokratia’lle ja ihmisoikeuksille.

Meidän on vaadittava vastuullisuutta ja avoimuutta Venäjältä. Emme voi katsoa sivusta, kun vapaus ja totuus ovat uhattuina. Tämä on aika, jolloin meidän on seisottava yhdessä ja vaadittava vastuullisuutta niiltä, jotka yrittävät pitää totuuden piilossa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 19:27.58