2023/11/04

Mottimarkkinat, uuden ajan julkista traumaterapiaa.

Kuvitellaanpa hetki: Suomen älyköt kerääntyvät yhteen suuren teltan alle, istuvat piirissä, ja puhuvat avoimesti vuoden 2021 tapahtumista. Kyseessä ovat niin sanotut “Mottimarkkinat,” uuden ajan julkista traumaterapiaa, joka on valloittanut Suomen kansan mielenkiinnon. Mikä sai aikaan tämän traumaterapian buumin? No, se liittyy erääseen hyvin tunnettuun tapahtumaan, joka herätti voimakkaita tunteita.

Vuoden 2021 tapahtumat ovat edelleen monen suomalaisen mielessä ja sydämessä. Kyseessä oli yksi niistä hetkistä, jotka jäävät historiaan, mutta jättivätkö ne myös jäljen suomalaisten sieluihin? Näyttää siltä, että niin on tapahtunut, ja nyt suomalaiset älyköt ovat päättäneet kohdata nämä traumansa yhdessä.

Mottimarkkinat, nimityksenä hieman ironisesti valittu, ovat tilaisuus, jossa eri yhteiskuntaluokkien edustajat kohtaavat jakamaan kokemuksiaan, tunteitaan ja ajatuksiaan vuoden 2021 tapahtumista. Nämä markkinat eivät ole perinteisiä ostoskeskuksia, vaan pikemminkin “traumaterapian tori,” jossa jokainen saa äänenvuoron ja mahdollisuuden ilmaista itseään.

Poliisin toiminta vuoden 2021 tapahtumissa on ollut yksi keskeisistä keskustelunaiheista Mottimarkkinoilla. Monet ovat jakaneet tarinoita siitä, miten he kokevat, että poliisi toimi liian tiukasti tai jopa väkivaltaisesti. Toisaalta on myös niitä, jotka puolustavat poliisin toimintaa ja korostavat sen tärkeyttä yhteiskunnan turvallisuuden ylläpitämisessä.

Mottimarkkinoiden aikana on nähty monenlaista keskustelua, mutta yksi asia on varma: se on ollut paikka, jossa suomalaiset voivat ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan avoimesti. Tämä julkisen traumaterapian muoto on antanut mahdollisuuden sekä yhteyden luomiseen että erimielisyyksien selvittämiseen.

Vaikka Mottimarkkinoiden nimi voi kuulostaa humoristiselta, se ovat vakava yritys käsitellä kollektiivista traumaa ja rakentaa yhteiskuntaa, joka on avoimempi ja ymmärtäväisempi erilaisia näkemyksiä kohtaan. Suomessa tunteet ovat aina kiehuneet syvällä, mutta nyt ne saavat tilaa ja ääntä Mottimarkkinoilla.

Onko tämä uuden ajan julkista traumaterapiaa vai pelkkää hupia? Se jää nähtäväksi, mutta yksi asia on varma: suomalaiset ovat valmiita kohtaamaan menneisyytensä ja rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuutta.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 20:07.47