2023/11/03

Disinformaatiota ja eilistä tietoa: Presidenttiehdokkaan seikkailut pandemian maailmassa.

Kun seuraamme presidenttiehdokkaiden kampanjoita, odotamme kuulevamme visionäärisiä ideoita ja järkeviä suunnitelmia maamme tulevaisuudelle. Valitettavasti tällä kertaa en voi olla kuulematta myös muutamia erikoisia väitteitä ja oudosti kumottuja teorioita.

Surullista kyllä, yksi presidenttikandidaateista, eli Saara Huhtasaari on näyttänyt olevan mestari levittämään disinformaatio’ta, erityisesti kun on kyse pandemia’sta.

On helppo huomata, että kyseinen ehdokas on viime aikoina ottanut vauhtia kampanjassaan käyttämällä disinformaatiota keinona herättää huomiota. Ja kyllä, hän on onnistunut saamaan huomion, mutta kenties ei juuri sellaista, jota hän toivoi. Käsitellessään pandemiasta jo kumottuja virheellisiä väitteitä, hän unohtaa yksinkertaisen totuuden: tiede etenee, ja sen mukana myös meidän tietomme asiasta.

Kun ehdokas toistaa vanhentuneita teorioita ja väittää niitä uudestaan, on vaikea olla pohtimatta, kuinka hän onnistui jäämään niin kauas ajassa taakse. Tämä on kuin katsoisi vanhoja mustavalkoisia elokuvia, kun maailma on siirtynyt 4K-teräväpiirtokuvan aikaan.

Kysymys onkin, onko ehdokas edes vaivautunut seuraamaan tutkittua tietoa? Hänellä voisi olla paljon opittavaa epidemiologeilta ja terveystutkijoilta, jotka ovat tehneet mittavia ponnisteluja saadakseen selville totuuden ja jakaa sen maailman kanssa. Tiede on prosessi, joka perustuu jatkuvaan tutkimukseen ja uuden tiedon löytämiseen. Se ei ole paikallaan pysyvää eilistä tietoa, kuten ehdokkaan väitteet saattavat antaa ymmärtää.

Kampanjoinnin sijaan ehkä olisi hyvä pysähtyä hetkeksi ja kuunnella asiantuntijoita ja niitä, jotka omistautuvat totuuden löytämiseen. Disinformaation levittäminen ei ole rakentavaa politiikka’a, ja se voi aiheuttaa vahinkoa yhteiskunnalle sekä yhteiskunta-rakenteelle.

Niinpä, kenties olisi aika kääntää katse tulevaisuuteen ja antaa tieteen ohjata päätöksiämme. Politiikan pitäisi perustua faktoihin ja tietoon, ei eilisen disinformaatioon.

Toivotaan, että presidenttiehdokas Saara Huhtasaari havahtuu ja ottaa oppia.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:04.49