2023/11/05

Venäjän toiminta Itämerellä on huolestuttavaa ja vaarallista. On selvää, että Venäjä ei epäröisi aiheuttaa tahallista öljyvahinkoa alueella, jos se kokee sen omaksi edukseen. Tällainen välinpitämättömyys ympäristöä kohtaan on tuomittavaa.

Venäjän “aavelaivasto” on uhka alueen ympäristölle ja turvallisuudelle. Nämä vanhat ja huonosti ylläpidetyt alukset ovat öljyvuotojen aikapommi, ja Venäjän päätös kuljettaa öljyä pakotteita kiertäen on vastuutonta.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö ja erityisesti Itämeren alueen maat tekevät yhteistyötä tämän uhkan torjumiseksi. Ahvenanmaan militarisoiminen voi olla yksi vaihtoehto, mutta se ei saa olla ainoa keino. Tarvitaan tiivistä valvontaa ja yhteistyötä, jotta Itämeren ympäristö ja turvallisuus saadaan suojattua tällaisilta riskeiltä.

Venäjän toiminta Itämerellä ei saa jäädä vaille seuraamuksia, ja kansainväliset toimijat on pidettävä vastuussa ympäristön suojelusta. Olemme kaikki samassa veneessä tässä asiassa, ja meidän on toimittava päättäväisesti sen varmistamiseksi, ettei Itämerellä tapahdu tahattomia tai tahallisia öljyvahinkoja.

Ahvenanmaa tulee militarisoida! Yksikään laiva ei pääse Suomi / Ruotsi / Viro väliltä ettei sitä tunnistettaisi.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:05.08