2023/11/16

Ukrainan joukot jatkavat operaatioitaan Khersonin alueen vasemmalla rannalla.

Ukrainan joukot jatkavat laajamittaisia operaatioitaan Khersonin alueen vasemmalla rannalla, raportoi Institute for the Study of War (ISW) tuoreessa katsauksessaan 15. marraskuuta.

Eteläisen operatiivisen komennon tiedottajan Natalia Humenyukin mukaan Ukrainan joukot ajavat onnistuneesti Venäjä’n joukkoja taaksepäin ja luovat puskurivyöhykkeitä Dnipro-joen itäiseltä rannalta Khersonin alueella kolmen ja kahdeksan kilometrin etäisyydelle. ISW huomauttaa, että tämä alue on merkittävästi suurempi kuin mitä tällä hetkellä saatavilla olevat avoimen lähdeaineiston näytöt osoittavat.

Ukrainan etenemisestä raportoidaan myös Khersonin alueen itäisen rannan lähellä sijaitsevista yhteisöistä Poima ja Peschanivka, kun Ukraina’n asevoimat pyrkivät edistymään Venäjän tappioista alueella.

Läntisessä Zaporizhzhia’n alueella Ukrainan joukot jatkoivat hyökkäyksiään 15. marraskuuta ja etenivät raporttien mukaan, huolimatta siitä, että merkittävä venäläinen sotabloggaaja väitti venäläisjoukkojen torjuneen ukrainalaisten hyökkäykset Robotynen ja Kopanin kylien välillä.

ISW huomauttaa, ettei se voi itsenäisesti vahvistaa venäläisten sotabloggareiden väitteitä.

Taistelu jatkuu tiukkana Venäjän varastamalla alueella itäisessä Ukrainassa, kun Ukrainan joukot jatkavat vastahyökkäyksiään Venäjän laitonta invaasiota vastaan, etenemisten ollessa yleensä vain muutamia kilometrejä kerrallaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:02.50