2023/11/16

Suomen Daavidin Linko – Ase kaikille paitsi Venäjälle?

Venäjän tiedustelupalvelu ei ole voinut sivuuttaa Suomen ja Israelin hilpeää liittoutumista, kun Suomi päätti hankkia Daavidin Linko -ilmatorjuntajärjestelmän Israelilta. Nyt Venäjän propaganda’koneisto pyörii täydellä teholla, kun poliitikot ja asiantuntijat kommentoivat tilannetta mitä erikoisimmilla tavoilla.

Rodina-puolueen perustaja, joka edustaa duumassa Kreml’iä tukevaa liberaalidemokraattista LDPR-puoluetta, Aleksei Žuravljov, ei ole jäänyt sanattomaksi. Hän heitti kipakan kommentin Suomen Daavidin Lingon hankinnasta venäläiselle Life News -sivustolle.

“Suomi ei tarvinnut satojen miljoonien ohjuspuolustusjärjestelmää vielä vuosi sitten. Suomen viranomaiset ajoivat valtion tietoisesti Nato’on, mikä merkitsee automaattisesti yhteenottoa Venäjän kanssa, joka blokin perustamisasiakirjoissa on lueteltu yhdeksi sen päävihollisista”, Žuravljov julisti.

Hän jatkoi, “Jokaista Daavidin linkoa vastaan meillä on Venäjän soturi, eikä suomalaisten turvallisuus varmasti kasva.”

Daavidin Linko – Uhka Venäjälle vai pelkkä vitsi?

Venäläismediat ovat myös antaneet suuren näkyvyyden sota-alan asiantuntijajulkaisuksi mainostetulle Voennoe delo -sivustolle. Sivuston “analyytikko” Jevgeni Damantsev yrittää selittää, miksi Daavidin Linko voisi olla Venäjälle vaaraksi listaamalla ilmatorjuntajärjestelmän ominaisuuksia.

Damantsev väittää Daavidin Lingon osoittaneen toimivuutensa Israelin ja Hamasin välisen konfliktin aikana torjumalla “lähes 100 prosenttia Hamas’in ja Hizbollah’in yksiköiden Israelia vastaan laukaisemista ohjaamattomista raketeista ja ohjatuista ohjuksista”.

“Uhka Venäjälle?” kysyy Damantsev, mutta jäämme odottamaan, milloin Suomi ja Venäjä käyvät ilmataisteluun Daavidin Linkojen ja perinteisten saunanheittokilpailujen merkeissä.

Israelilaisen Rafael Advanced Defense Systemsin kehittämä järjestelmä näyttää olevan monipuolinen. Se torjuu pystysuunnassa lentokoneita enintään 30 kilometrin ja ohjuksia enintään 15 kilometrin korkeuteen. Mutta, voiko se torjua myös Venäjän sarkastiset kommentit? Sitä emme vielä tiedä.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:02.51