10540 latausta vuorokaudessa
9495 artikkelia

2023/11/19

Venäjän propagandassa on jälleen kerran tarinoitu pussihousuisen maanpetturi-“toimittelijan” taholta, kun se yrittää vääristellä Suomen viranomaisten toimintaa. Huumorilla ja vinksahtaneella logiikalla höystettyjen “artikkeleiden” avulla yritetään saada suomalaiset uskomaan käsittämättömiä tarinoita. Esimerkiksi eräs “artikkeli” väittää, että hallituksen päätös sulkea itäraja aiheuttaa rajakriisin, sen sijaan että estäisi laitonta maahanpyrkimistä.

Yhdessä näistä kummallisista “uutisista” väitetään, että suomalaiset ihmettelevät, miksi viranomaiset sulkevat itärajan ja aiheuttavat haittaa suomalaisille ja venäläisille. Tosiasiassa kuitenkin tiedetään, että viranomaiset toimivat pyrkimyksessään pitää hallinnassa laitonta maahanpyrkimistä ja turvata kansalaistensa turvallisuus.

Yksi esimerkki naurettavasta vertailusta on viittaus Viro’n tapahtumiin. Siinä missä Virossa viranomaiset toimivat ripeästi ja käännyttivät laittomasti maahan pyrkineet siirtolaiset takaisin Venäjälle, Venäjä’n propaganda yrittää vakuuttaa, että vastaavassa tilanteessa Suomen tulisi avata porttinsa ja toivottaa kaikki tulijat tervetulleiksi. Kuvitellaanpa hetki, kuinka hauskaa se olisi – rajat auki ja pussihousuinen maanpetturi juhlii.

Toisaalta täytyy antaa tunnustusta Venäjän propagandalle luovuudestaan. He ovat mestareita keksimään absurdeja tarinoita ja yhdistelemään asioita käsittämättömällä tavalla. Onneksi suomalaiset ovat kuitenkin useimmiten älykkäitä ja kykenevät erottamaan propaganda’n ja todellisuuden toisistaan.

Loppujen lopuksi venäläisten yritykset mustamaalata Suomen viranomaisia ja hallitusta voivat saada aikaan korkeintaan huvittuneita katseita suomalaisten keskuudessa. Pussihousuinen maanpetturi jatkaa kuitenkin työtään, ja suomalaiset voivat vain ihmetellä, mitä seuraavaksi keksitään.

Ehkä seuraavassa “uutisessa” paljastuu, että suomalaisten suosikkiruoka on itse asiassa venäläinen borssikeitto – kauhistus!


Satunnainen:


Vastaavia: