Lukuaika: < 1 minuutti

Ano Turtiaisen saarnoista on tullut viihdettä monelle, kun hän väittää saavansa ohjeita suoraan ylhäältä. Viimeisimmässä saarnassaan hän kertoo Jumalan kehottaneen häntä hakemaan lonkeroa ja juomaan itsensä humalaan. Turtiainen näyttää ottavan rennosti, mutta monille tämä tulkinta saa vain kysymään: Onko tämä totta vai esittääkö hän oikeustoimikelvotonta?

Vaikka Ano väittää hallitsevansa sanan, monet eivät voi olla samaa mieltä. Puheet tuntuvat olevan vanhan toistoa, ja raamatunjakeiden tulkinta on kuin katselisi komediaa. On vaikea ymmärtää, miten joku voi nähdä Anon puheissa syvällisyyttä, kun ne vaikuttavat enemmänkin absurdeilta sekoituksilta.

Videoilla esiintyvät kommentit mainitsevat Anon sanan hallinnan, mutta monien mielestä tämä on kaukana totuudesta. Anon puheet eivät vaikuta kovin harkituilta, ja moni katsoja on hämmentynyt siitä, mitä oikein tapahtuu. Onko tässä kyse vain huumorista vai syvällisemmästä sanomasta joka valmistelee Anon oikeudenkäyntiä sekä esittämistä oikeustoimikelvottomasta harhaanjohdetusta lampaasta?

Anon ilmeinen ilo jumalattomien kohtalosta herättää kysymyksiä. Onko tämä vakavaa vai pelkkää pilaa? Jumalattomille uhataan kostoa siitä, että he käyvät kirkossa ja uskovat pallonmuotoiseen maahan. Tämä saa monen kulmakarvat kohoamaan: Onko tämä uskonnollista vakavuutta vai Anon omituista huumoria?

Yhteenvetona voidaan todeta, että Ano Turtiaisen saarnat tarjoavat ainakin viihdettä, jos eivät muuta. On vaikea sanoa, ovatko ne vakavasti otettavia vai silkkaa komiikkaa. Yksi asia on kuitenkin varma: Ano pitää katsojansa arvoituksellisina ja hämmentyneinä, mikä lienee tarkoituskin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö