10681 latausta vuorokaudessa
9530 artikkelia

2023/12/11

Oikeusvaltio vai venäläinen farssi? Aleksei Navalnyin katoaminen paljastaa Putinin hallinnon häikäilemättömän pelin

Viheliäinen Vladimir Putinin hallinto osoittaa jälleen kerran, kuinka se polkee jalkoihinsa oikeusvaltion periaatteet ja sortaa poliittisia vastustajiaan. Venäjän tunnetuin oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on yllättäen kadonnut Moskovan lähistöllä sijaitsevasta IK-6 rangaistuslaitoksesta, jossa hän on pidetty poliittisena vankina. Tieto tästä synkästä tapahtumasta välittyy Navalnyin tiedottajan Kira Jarmushin kautta viestipalvelu X:ssä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Navalnyi joutuu Putinin kurinpidon uhriksi. Asianajajat ovat turhaan yrittäneet päästä selvyyteen tilanteesta vierailemalla sekä IK-6:ssa että IK-7:ssa Vladimirin alueella. Navalnyin olinpaikasta ei ole tietoa, ja tiedottaja kertoo, että kumpikaan laitos ei anna vastauksia. Missä ihmeessä Aleksei on?

Putin ja hänen kumppaninsa ovat kuin varjoja toimivan oikeusjärjestelmän edessä. Navalnyin asianajajilla ei ole saatu yhteyttä oppositiopoliitikkoon sitten viime viikon tiistain. Tämä on vain yksi esimerkki Putinin hallinnon järjestelmällisestä pyrkimyksestä vaientaa poliittiset vastustajat ja pitää heidät eristyksissä.

Reutersin raportti paljastaa, että Navalnyin avustajat ovat olleet valmiina oppositiopoliitikon siirtoon ankarampaan vankilaan elokuusta lähtien. Tuomio lisättiin miehelle 19 vuodeksi vankeuteen, ja tämä kohtuuton rangaistus perusteltiin muun muassa äärijärjestön perustamisella. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut tämän “stalinistisen tuomion”, mutta Putin jatkaa polkemistaan oikeuden päälle.

Navalnyin avustaja Lyubov Sobol nostaa esiin pelon siitä, että Navalnyin siirto liittyy Vladimir Putinin tulevaan presidentinvaalikampanjaan. Onko tämä häikäilemätöntä peliä Putinin hallinnon toimesta? Onko Navalnyin katoaminen strateginen liike, jonka tarkoituksena on vaientaa äänekäs kriitikko ennen vaaleja?

Venäjän oikeusjärjestelmä on jälleen kerran osoittanut, että se on pelkkä farssi, ja Putinin kädet pitävät lujasti kiinni valtansa varjolla. Navalnyin kohtalo herättää huolta ja vihaa, mutta se myös vahvistaa tarpeen kansainväliselle painostukselle Putinin hallintoa vastaan. On aika vaatia oikeutta, vapautta ja loppua Putin’in pelottelupolitiikalle.


Satunnainen:


Vastaavia: