12663 latausta vuorokaudessa
10144 artikkelia

#Navalnyi on kärsinyt voimakkaista vatsakivuista, joiden syytä ei tiedetä – #ambulanssi paikalle. Hänen #tiedottaja’nsa ja #tukijoukko’nsa ovat ilmaisseet pelkonsa siitä, että Navalnyi yritetään #tappaa hitaasti #myrkyttämällä hänet.

#RuslanSaveddinov, joka kuuluu Navalnyin tukitiimiin, on kertonut #brittilehti #Guardian’ille, että Navalnyin tilanne on erittäin huono. #Vankila’n #viranomaiset eivät ole suostuneet viemään häntä sairaalaan, eikä hänen tilastaan ole saatu minkäänlaista päivitystä ambulanssin saapumisen jälkeen. Šaveddinovin mukaan Navalnyin tukijoukot uskovat nyt, että Navalnyi yritetään hitaasti tappaa käyttämällä hitaasti toimivaa #myrkky’ä, jota voidaan antaa ruuan mukana.

Navalnyi on Venäjän merkittävimpiä #oppositiopoliitikko’ja ja hänen toimintansa on usein ärsyttänyt #Venäjä’n hallintoa. Hän joutui vuonna 2020 #hermomyrkkyisku’n kohteeksi, jonka jäljet johtivat #Kreml’iin. Nyt hänen tukijoukkonsa ovat ilmaisseet pelkonsa siitä, että häntä yritetään tappaa myrkkyiskulla vankilassa.

Kremlin tiedottaja #DmitriPeskov on kiistänyt, että Kremlin viranomaiset seuraisivat Navalnyin tilannetta, ja sanonut, että kyse on vangista, joka suorittaa rangaistustaan. Navalnyi suorittaa yhdentoista ja puolen vuoden #vankeustuomio’ta, joka perustuu muun muassa #kavallukseen ja oikeuden #halventamiseen. #Ihmisoikeusjärjestö’jen mukaan ne on tekaistu hänen hiljentämisekseen.

Navalnyin tilanne herättää vakavaa huolta hänen tukijoukkojensa ja ihmisoikeusjärjestöjen keskuudessa. Kansainvälinen yhteisö on vedonnut Venäjän viranomaisiin, jotta Navalnyin terveydentila tarkistettaisiin välittömästi ja hänelle annettaisiin tarvittava lääketieteellinen hoito. Venäjän hallinto on vastannut syyttelemällä Navalnyin tukijoukkoja ja syyttäen heitä häirinnästä ja väkivallan lietsomisesta.


Satunnainen:


Vastaavia: