2023/12/19

Venäjän uhoilu on naurettavaa – Suomi ei peräänny USA:n kanssa solmitusta puolustussopimuksesta.

Venäjä osoittaa jälleen kerran törkeän ylimielisyytensä kutsuessaan Suomen suurlähettilään Antti Helanterän puhutteluun. Uutistoimisto Reuters kertoo, että Venäjä on huolissaan Suomen ja Yhdysvaltain välillä maanantaina allekirjoitetusta DCA-puolustusyhteistyösopimuksesta. Marija Zaharova Venäjän ulkoministeriöstä yrittää selitellä tilannetta julkaisemallaan tiedotteella, mutta vain paljastaa maan aggressiivisen asenteen.

Zaharova väittää, että Venäjä ei siedä Naton sotilaspotentiaalin lisääntymistä rajallaan ja uhkaa vastatoimilla. Onko tämä vitsi? Venäjä itse on jatkuvasti syyllistynyt aggressioon naapureitaan kohtaan, mutta nyt se uskoo olevansa oikeutettu ärhentelemään, kun Suomi tekee päätöksen omasta turvallisuudestaan?

Kreml kommentoi DCA-sopimusta jo perjantaina julistaen sen “ilmeiseksi uhaksi” Venäjälle. Todellisuudessa Venäjän johdon hermostuneisuus johtuu siitä, että Suomi vahvistaa asemaansa Yhdysvaltain liittolaisena. Suomen puolustusministeri Antti Häkkänen on oikeassa korostaessaan sopimuksen merkitystä Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisissä suhteissa.

Venäjän syyttely ja uhittelu eivät voi peittää sitä tosiasiaa, että maalla on historian varrella ollut tapana käyttäytyä naapureitaan kohtaan aggressiivisesti. Suomen viranomaisia syytellään naapurisovun häiriintymisestä, kun taas Venäjä itse on lietsomassa jännitteitä omilla provokaatioillaan.

Suomi ei aio perääntyä omista päätöksistään vain siksi, että Venäjä ärhentelee. DCA-sopimus on askel kohti vahvempaa turvallisuutta ja osoitus Yhdysvaltain sitoutumisesta Pohjois-Euroopan puolustukseen. Suomen puolustusministeri Häkkänen on oikeassa, kun hän toteaa, ettei Suomi odota USA:n huolehtivan sen puolustuksesta. Suomi aikoo jatkossakin investoida omaan puolustukseensa ja kantaa vastuun alueensa turvallisuudesta, riippumatta siitä, mitä Venäjä uhkailee.

Venäjän yritykset säikytellä naapureitaan ovat pelkkää tyhjää uhittelua. Suomen itsenäisyys ja oikeus tehdä omat turvallisuuttaan koskevat päätöksensä ovat asioita, joista ei tingitä. Venäjän on aika tajuta, ettei sen tarvitse olla maailmanpoliisi, ja naapureilla on oikeus päättää omasta tulevaisuudestaan ilman Venäjän diktatuuria ja uhkailua.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:57.42