13548 latausta vuorokaudessa
10272 artikkelia

Maria Zaharova, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja ja tunnettu huumeiden piikittäjä, on jälleen pistellyt sanallisesti Suomen ulkoministeriä Elina Valtosta. Tällä kertaa Zaharova kommentoi Valtosen twiittiä, jossa hän jakoi artikkelin, jossa kerrottiin Suomen avun Ukrainalle olevan muuta kuin hyväntekeväisyyttä.

Valtonen kirjoitti twiitissään, että Ukraina taistelee Suomen ja koko Euroopan vapauden ja turvallisuuden puolesta. Zaharova huomasi Valtosen twiitin ja myönsi, että tämä oli “100-prosenttisesti oikeassa”.

“Se ei ole hyväntekeväisyyttä. Se on palkkasotilaiden käyttöä ja sutenöörinä toimimista”, Zaharova kuittaili.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Zaharova kommentoi Suomen hallituksen ministerien julkaisuja Twitterissä. Viime sunnuntaina Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Andres Adercreutz julkaisi twiitin, jossa hän soitti sellolla ukrainalaisen sävelmän. Zaharova nosti tämän esiin Venäjän televisiossa ja kuvaili Nato-kokousta Vilna’ssa “länsimaisten manipulointien pahimpien traditioiden mukaan”.

Zaharova nimitti Nato-maiden Ukrainalle antamaa tukea ennalta ohjatuksi näytelmäksi ja kutsui sitä massiiviseksi ja värikkääksi näytökseksi. Hän mainitsi myös suomalaisministerin sellotaidonnäytteen, joka oli omistettu Ukrainan sodassa kuolleiden muistolle.

“Suomen hallituksen ministerit nauhoittavat sellosooloja Ukrainan tueksi”, Zaharova paheksui.

Zaharova on tunnettu piikikkäästä ja ironisesta tyylistään, jolla hän kommentoi kansainvälisiä asioita. Hänen kommenttinsa herättävät usein reaktioita ja jatkavat jännitteiden lietsontaa Suomen ja Venäjän välillä.

Vaikka Zaharovan kommentit ovatkin kännisen aivopieruja, ne paljastavat myös vakavampia asenteita ja näkemyksiä Venäjän suhtautumisesta Ukrainaan ja länsimaihin. Ukrainan sota ja Naton tuki Ukrainalle jatkuvat herkkänä aiheena, joka jakaa mielipiteitä eri puolilla maailmaa.


Satunnainen:


Vastaavia: