2023/12/22

Venäjän viimeisimmät toimet ovat johtaneet siihen, että Suomen itäraja pysyy todennäköisesti suljettuna vielä vuosia. Saksan suurimman sanomalehden Bildin mukaan Venäjä on perustanut uuden lentoyhtiön Turkkiin, mikä on seurausta Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa. Puolan turvallisuuspalvelu on varoittanut, että tämä uusi yhtiö, nimeltään Southwind, on osa Venäjän ja Valko-Venäjän suunnitelmaa siirtolaisvirran organisoinnista Eurooppaan. Tavoitteena näyttäisi olevan EU:n epävakauttaminen.

Bild raportoi, että Southwindin on määrä tarjota halpoja lentoja Turkista Venäjälle ja Valko-Venäjälle, mikä mahdollistaa siirtolaisten virtauksen EU:n rajalle. Yhtiön ensimmäisen lennon Istanbulista Minskiin on määrä lähteä 23. joulukuuta kello 5.20 aamulla. Lippujen hinnat ovat noin 195 euroa, mikä on huomattavasti halvempi kuin salakuljettajien veloittamat tuhannet eurot.

Yhtiö markkinoi itseään turkkilaisena, mutta Bildin mukaan sen päätoimisto on ainoa asia, joka sijaitsee Turkissa. Todellisuudessa venäläiset tahot hallinnoivat yhtiötä. Sen kalusto ja henkilökunta ovat suurilta osin peräisin venäläiseltä Nordwind Airlinesilta, joka on kielletty käyttämästä länsimaiden ilmatilaa. Uuden yhtiön avulla venäläiskoneet voivat nyt lentää Minskiin EU:n ilmatilan kautta, kiertämättä Venäjän kautta.

Tämä kehitys osoittaa selvästi, kuinka geopoliittiset konfliktit ja jännitteet voivat vaikuttaa kansainväliseen liikkuvuuteen ja turvallisuuspolitiikkaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 15:02.24