2023/12/23

Muutama päivä ennen traagista kouluampumista Prahan yliopistossa Tšekissä, The New York Timesin mukaan, Telegram-viestipalvelussa julkaistiin useita vihantäyteisiä venäjänkielisiä viestejä. Viestit, jotka vaikuttivat natiivipuhujan kirjoittamilta, sisälsivät kertomuksia vihasta maailmaa kohtaan ja halusta aiheuttaa mahdollisimman paljon kipua. Viestejä tutkiva Tšekin poliisi yrittää selvittää, oliko kouluampumisen taustalla mainitut viestit ja niiden kirjoittaja.

Viesteissä mainittu David Kozak halusi jättää jälkeensä tuhoa, viitaten samalla Venäjän Brjanskissa tapahtuneeseen aikaisempaan kouluampumiseen, mutta ilmaisi pettymyksensä siitä, että Brjanskin tapaus ei ollut tarpeeksi tuhoisa. Tämä asetti hänet synkälle polulle yrittämään “korjata” tilanteen omalla teollaan. Tšekin viranomaiset, jotka ovat vaitonaisia ampumisesta epäillyn koko nimestä, viittaavat häneen nimellä David K., mutta mainitsevat, että hän on tšekkiläinen ja kasvatettu tšekkiläisessä perheessä.

Tämä 24-vuotias opiskelija, jonka kerrotaan olevan tšekkiläinen, aiheutti valtavan tragedian tappaen 14 ihmistä ja haavoittaen 25 Kaarlen yliopiston rakennuksessa. Lopulta, poliisin saartaessa hänet, hän päätti tehdä itsemurhan. Viranomaiset tutkivat nyt, kuinka montaa asetta ampuja käytti veriteossaan ja ovat paljastaneet, että hänellä oli aselupa kahdeksalle aseelle, mutta miehellä ei ollut aiempaa rikosrekisteriä.

Tapaus on herättänyt laajaa huomiota ja keskustelua vihapuheen, aseiden hallinnan ja turvallisuuden merkityksestä kouluympäristöissä sekä viestintäpalveluiden vastuusta levittäessään potentiaalisesti vaarallista sisältöä. Venäjänkielisten viestien ja niiden vaikutusten tarkastelu on osa laajempaa tutkimusta, joka yrittää ymmärtää tragedian taustalla olevat syyt ja estää vastaavat tapaukset tulevaisuudessa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 11:27.17