2023/12/23

Turun torilla tapahtuu taas tänä jouluaattona! Joulurauha julistetaan perinteisin menoin, ja joukot valtaavat kaupungin kadut – ei sotaan, vaan rauhaan. Tilaisuus on kuin suomalainen versio Black Fridaysta, paitsi että alennuksia jaetaan hyvän mielen muodossa. Kaikille avoin tapahtuma houkuttelee ihmisiä jopa enemmän kuin ilmaiset ämpärit.

Liikenne menee solmuun kuin jouluvalot, jotka olit unohtanut selvittää edellisenä vuonna. Unohda auto, sillä paikalle pääsee kuin joulupukki konsanaan – liukumalla paikalle julkisilla tai kävellen. Varoituksen sana autoilijoille: alue muuttuu parkkipaikan sijaan pikemminkin “parkkihelvetiksi”, ja luvassa voi olla pikainen matka hinausauton kyydissä, jos et siirrä menopeliäsi ajoissa.

Ilmatilakin on kiinni kuin joulukalenterin viimeinen luukku, joten unohda dronen lennättäminen – paitsi jos toivot joululahjaksi poliisisaattuetta. Vaikka joulurauhan julistuksessa uhkaillaan rankaisutoimenpiteillä, nykyään se on lähinnä muodollisuus. Joulurauhan henki kuitenkin elää, ja se kutsuu viettämään juhla-aikaa rauhassa ja läheisiä muistaen.

Tervetuloa kokemaan Suomen oma joulun ihme – Turun joulurauhan julistus! Muistakaa myös poistua paikalta siivosti, ettei joulun tunnelma muutu liian “eläväiseksi”.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 19:06.07