9552 latausta vuorokaudessa

7542 artikkelia

2023/12/23

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden allekirjoitti ennätyksellisen 886 miljardin dollarin puolustusmenoja koskevan lakiehdotuksen 22. joulukuuta, kertoo Valkoisen talon lehdistötiedote.

Kansallinen puolustuksen valtuutuslaki (National Defense Authorization Act) on vuosittainen lakiehdotus, jota molemmat puolueet ovat tukeneet yli 60 vuoden ajan. Vuoden 2024 budjetti sai laajaa poikkitieteellistä hyväksyntää sekä senaatissa että edustajainhuoneessa ennen kuin se siirtyi Bidenin pöydälle.

Lakiehdotus osoittaa ennätysmääräisestä budjetistaan vain 300 miljoonaa dollaria Ukrainan avuksi. Raha rahoittaa Ukrainan turvallisuusavun aloitetta vuoteen 2026 asti.

Lakiehdotus valtuuttaa 300 miljoonaa dollaria ohjelmaan vuoden 2024 valtiontalouden loppuun ja sitä seuraavalle vuodelle.

Nämä varat jäävät kauas jälkeen 61 miljardista dollarista, jota Biden on vaatinut kongressia hyväksymään. Lainsäätäjät eivät päässeet sopimukseen rahoituksesta ennen vuoden loppua, kun republikaanit jatkavat Ukrainan avun estämistä pyrkien painostamaan demokraatteja asettamaan aggressiivisia rajoituksia maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille USA:n ja Meksikon rajalla.

Biden ylisti vuoden 2024 budjettia “kritiikittömien tavoitteiden” edistämisestä mutta korosti huolensa lakiehdotuksen ulkopolitiikan osioista todeten, että jotkin säännökset saattavat heikentää presidentin “valtuuksia artikuloida Yhdysvaltain kantoja kansainvälisissä neuvotteluissa.”

“Siitä huolimatta en tule käsittelemään niitä rajoituksina presidentin perustuslailliseen harkintavaltaan artikuloida Yhdysvaltain näkemyksiä kansainvälisissä järjestöissä ja ulkomaisten hallitusten kanssa”, Biden sanoi.


Satunnainen:


Vastaavia: