2023/12/26

Ukrainan sotaponnistelut Venäjää vastaan ovat olleet maailman huomion kohteena, ja viimeisimmät tapahtumat ovat tuoneet uutta valoa tilanteeseen. Erityisesti Britannia’n puolustusministeri Grant Shapps on nostanut esiin merkittäviä kehitysaskelia, jotka ovat muuttaneet sotilaallista dynamiikkaa Mustallamerellä.

Shappsin mukaan viimeisen neljän kuukauden aikana tapahtunut Venäjän Mustanmeren laivaston merkittävä vahingoittuminen, joka käsittää 20 prosenttia laivastosta, on osoitus siitä, että Ukraina’n sotaponnistelut tuottavat tulosta. Tämä tuhoutuminen ei ainoastaan heikennä Venäjän sotilaallista läsnäoloa Mustallamerellä vaan myös muuttaa strategista tilannetta alueella.

Merkittävin osoitus tästä muutoksesta on Ukrainan kyky upottaa Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva, ohjusristeilijä Moskva. Tämä 186 metriä pitkä alus oli merkittävä osa Venäjän merivoimaa ja sen menetys on isku Venäjän sotilaalliselle ylpeydelle ja operatiiviselle kapasiteetille.

Shapps korostaa, että Venäjän valta-aseman kyseenalaistaminen Mustallamerellä on merkittävä askel kohti sodan ratkaisua Ukrainan hyväksi. Hän viittaa Britannian ja Norja’n johtamaan Maritime Capability Coalitioniin, joka on perustettu tukemaan Ukrainaa ja varmistamaan sen voiton merellä. Tämä koalitio tuo yhteen eri maiden resurssit ja asiantuntemuksen, mikä vahvistaa Ukrainan asemaa ja kykyä vastata Venäjä’n haasteisiin.

Vaikka sota jatkuu ja sen lopputulos on vielä epävarma, on selvää, että Ukrainan kyky vahingoittaa merkittävästi Venäjän sotilaallista infrastruktuuria ja haastaa sen hallinta alueilla, joita se on pitänyt itsestäänselvyytenä, on merkittävä askel kohti konfliktin ratkaisua. Shappsin viesti heijastaa laajempaa optimismia ja uskoa siihen, että diplomaattiset ja sotilaalliset ponnistelut voivat tuoda rauhan ja palauttaa alueen vakauden.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 12:35.48