12148 latausta vuorokaudessa
9999 artikkelia

Kuulkaas, toverit! Venäjän valtion televisoitu “totuus” on joutunut kapakan puheenaiheeksi, ja se ei ole vitsi – no, ehkä vähän. Venäjän valtiollisen tutkimuslaitoksen (VTsIOM) uusimman revyy… eikun tutkimuksen mukaan venäläisten luottamus valtiollisilla tv-kanavilla tarjoiltuun propaganda’an on romahtanut kuin huonosti kasattu babushkan matrjoska. Viimeisen seitsemän vuoden aikana luottamus on suorastaan sulanut pois kuin pakastepizza uunissa, jättäen jäljelle vain pohjalle palaneen kuoren.

Ajatelkaa: vain 26% venäläisistä katsoo valtion tv:tä ilman että nauru pääsee. Tämä on se sama televisio, joka vielä vuonna 2016 houkutteli lähes puolet kansasta kuin mehiläiset hunajapurkille. Tänään, nämä mehiläiset ovat päättäneet, että hunaja maistuukin paremmalta muualta.

Etenkin nuoret, alle 24-vuotiaat, ovat kääntäneet katseensa muualle – vain viisi prosenttia heistä pitää televisiota “objektiivisena” lähteenä. Se on sama kuin etsisi objektiivisuutta satukirjasta! Sillä välin, yli 60-vuotiaiden joukossa puolet vielä uskoo valtiolliseen viestiin kuin vanhaan ystävään.

Mutta älkää huoliko, televisio ei ole täysin menettänyt otettaan – vielä 40% venäläisistä tunnustautuu kaukosäätimen kannattajiksi. Se on tosin kaukana kulta-ajoista. Ja kuinkas ollakaan, pikaviestipalveluiden suosio on räjähtänyt kuin ilotulite uudenvuodenaattona, ja yhä useampi hakee uutisensa sieltä.

Lopuksi, on kasvava joukko skeptikoita, jotka eivät luota kehenkään – ei mediaan, ei sosiaalisiin verkostoihin. Heidän mukaansa paras uutislähde on hyvä vanha naapurin rouva.

No niin, siinä sitä ollaan. Venäjän valtion tv:n seuraajat vähenevät nopeammin kuin syksyn lehdet puista, ja tämä tutkimus on kuin herätyskello, joka soi vähän liian aikaisin lauantaiaamuna. Käännä kanavaa tai sammuta tv – valinta on sinun, toveri!

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: