Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä: #Putin uudenvuodenpuhe oli #tekoäly:n luoma tuotos – ei uskalla poistua bunkkerista

2024/01/02

Venäjän presidentti Vladimir Putin esitti perinteisen uudenvuodenpuheensa Pietarissa, mutta tänä vuonna puhe synnytti sosiaalisessa mediassa erilaista kohua. Spekulaatiot levisivät sosiaalisen median palvelu X:ssä, kun monet käyttäjät epäilivät, että puhe oli itse asiassa tekoälyn tuotos. Erityistä huomiota kiinnitettiin Putinin kaulan epäluonnolliseen liikehdintään, jonka monet arvelivat olevan merkki greenscreen-tekniikan ja neuroverkkojen käytöstä.

MTV Uutiset näytti videon kehonkielen asiantuntijalle Sami Salliselle, joka kommentoi Putinin vaatteiden tyköistuvuutta ja valaistuksen mahdollista vaikutusta harhaanjohtavaan kaulan liikehdintään. Sallisen mukaan videolla saattaa olla jotain epätavallista, sillä Putinin kehonkieli oli poikkeuksellisen jäykkä verrattuna hänen tavalliseen elekielensä. Vaikka somekommentit jäivät pääosin spekulaation tasolle eikä videosta löydetty selkeää todistusaineistoa, keskustelu tekoälyn mahdollisesta roolista Putinin puheessa heijastaa laajempaa epävarmuutta ja teknologian kehitystä poliittisessa viestinnässä.