12059 latausta vuorokaudessa
9886 artikkelia

Miehittämättömät ilma-alukset ovat muuttaneet sodankäynnin dynamiikkaa Ukrainassa, tarjoten uudenlaisen tehokkuuden vihollisen kaluston tuhoamisessa. Ukrainan turvallisuus-, puolustus- ja tiedusteluvaliokunnan sihteeri Roman Kostenko korosti tämän seikan merkitystä haastattelussaan uutistoimisto Ukrinformille. Hän vertaili lennokkeja tykistöön, todeten lennokkien olevan paitsi kustannustehokkaampia myös tarkempia Venäjä’n viholliskohteiden iskemisessä.

Kostenkon mukaan lennokit ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi etulinjassa, ylittäen perinteisen tykistön suorituskyvyn. Hän kertoi matkustaneensa itäisestä eteläiseen rintamaan ja keskustelleensa prikaatin komentajien kanssa, jotka vahvistivat lennokkien suuren merkityksen. Kostenkon mukaan komentajat kertoivat, että lennokit olivat tuhonneet kymmeniä vihollisen ajoneuvoja, kun taas tykistön osuma-aste jäi huomattavasti pienemmäksi.

Kostenko myös korosti, että Ukrainan kotimainen lennokkiteollisuus on kehittynyt merkittävästi, ja suurin osa sotilaskäytössä olevista lennokeista on yksityisten yritysten valmistamia. Hän mainitsi hallituksen kiinnostuksen tähän alaan ja toivoi, että hallitus tarjoaisi suotuisat olosuhteet alalle kehittyä ilman tarpeetonta byrokratiaa ja rikosoikeudellisia menettelyjä.

Lisäksi Kostenko viittasi presidentti Volodymyr Zelenskyi’n lausuntoon, jonka mukaan Ukraina aikoo tuottaa miljoona lennokkia seuraavan vuoden aikana. Tämä ilmentää Ukraina’n pyrkimystä vahvistaa sotilaallista kapasiteettiaan moderneilla teknologioilla ja korostaa maan teknologisen kehityksen merkitystä nykyaikaisessa sodankäynnissä.


Satunnainen:


Vastaavia: