10772 latausta vuorokaudessa
9401 artikkelia

2023/12/27

Venäjän toiminta lasten ja nuorten houkuttelijana on hätkähdyttävää ja tyrmistyttävää. Uutiset, joita on kerrottu muun muassa karjalaiselta Karelinform-uutissivustolta ja venäläiseltä Factor Newsilta, tuovat esille karun todellisuuden: 11 teini-ikäistä siirtolaista on viime viikon aikana yritetty saada laittomasti Venäjä’n rajan yli Suomeen. Nämä lapset ja nuoret, kotoisin Syyria’sta, Intia’sta ja Iran’ista, olivat matkalla ilman vanhempiaan tai huoltajiaan, ja he jäivät kiinni sattumalta ajoneuvon tarkastuksen yhteydessä.

On kauhistuttavaa, että osalla heistä oli viisumeita, jotka olivat vanhentuneet. Vielä pelottavampaa on, että nuoret kertoivat odottaneensa viisumiensa vanhenemista tahallaan, sillä heidät oli ohjeistettu tekemään niin. Tämä paljastaa synkän kuvan manipulaatiosta ja hyväksikäytöstä, jossa lapset ovat välineitä suuremmassa pelissä, jota he eivät ymmärrä eivätkä kykene hallitsemaan.

Venäjän lainsäädännön mukaan alaikäiset, jotka elävät maassa ilman huoltajaa, otetaan valtion suojeluun. Nyt heidät on sijoitettu Petroskoi’ssa sijaitsevaan Nadezhdan lastenkotiin. Mutta mitä tapahtuu heille pidemmällä tähtäimellä? Mikä on heidän kohtalonsa tässä vaarallisessa ja epävarmassa tilanteessa? Lähetetäänkö heidät lapsisotilaiksi Ukraina’an?

Itärajan sulkeutuminen henkilöliikenteeltä korostaa entisestään tilanteen vakavuutta. Vain muutamassa päivässä Venäjältä oli ehtinyt tulla Suomeen satoja turvapaikanhakijoita, joista monet ovat olleet Venäjän viranomaisten ohjaamia. Tämä herättää syvää huolta ja kysymyksiä siitä, mikä on Venäjän rooli tässä ihmisten liikuttelussa ja mikä on heidän todellinen tavoitteensa.

Meidän on kauhistellen katsottava ja tuomittava tällaiset toimet. Ei voida sivuuttaa sitä, että lapset ja nuoret ovat joutuneet pelinappuloiksi valtiollisessa pelissä, jonka seuraukset voivat olla tuhoisat. Meidän on vaadittava vastuuta, läpinäkyvyyttä ja ennen kaikkea ihmisarvon kunnioittamista kaikissa valtioiden välisissä toimissa.


Satunnainen:


Vastaavia: