Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Venäjä’n #Novotsherkassk #laiva upotettiin #Krim’illä #Britannia’n #StormShadow antamilla -ohjuksilla

27.12.2023 09:24

Lukuaika: < 1 minuutti

Venäläislaivasto sai huomata karvaasti, ettei Krimin rannikko olekaan mikään turvasatama, kun Ukraina tervehti Roputsha-luokan maihinnousualusta, Novotsherkasskia, ei niinkään vieraanvaraisesti. Tämä tervehdys ei tullut kukkakimppujen tai lämpimien tervetulotoivotusten muodossa, vaan brittiläisten Storm Shadow -risteilyohjusten kautta. Astra, tuo venäläisen median kapinallinen ääni, kertoo Telegramissa, että aluksen 77 miehistön jäsenestä 33 on nyt kateissa – ja heidän oletetaan liittyneen Neptunuksen armeijaan. Loput miehistöstä, paitsi yksi onnekas, joka pääsi ehkä juuri ja juuri viimeisellä pelastuslautalla, ovat joko haavoittuneet tai muuttaneet maisemaa pysyvästi.

Novotsherkassk, joka kerran kellui ylväänä, on nyt muuttunut Feodosijan sataman uusimmaksi koralliriutaksi. Laiva paloi, räjähti ja upposi, jättäen jälkeensä vain muiston ja kourallisen ohjuksen kappaleita todisteeksi siitä, että joskus ilmassa lensi muutakin kuin lokkeja. Ukrainalaisten taktiikka näyttää olevan selvä: Storm Shadowt eivät ole pelkästään varjossa vaan tuovat tuhoa auringonvalossakin. Venäläismedia voi yrittää peitellä, mutta Storm Shadow ei tunnu kunnioittavan sensuuria tai ilmapuolustuksen yrityksiä. Merkittävä osa Krimin “turistinähtävyyksistä” on saanut uuden, räjähtävän käänteen, eikä tämä ole mainos, jonka kanssa Venäjän matkailu haluaisi kehuskella.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 02:34:14