10881 latausta vuorokaudessa
9546 artikkelia

2023/12/27

Venäjän uusimmat sotkuvehkeet, Koalitsija-SV-haupitsit, ovat viimein valmiita ja matkalla pohjoiseen! Mitä tämä tarkoittaa? No, ainakin Sergei Tšemezov Rostehistä on tohkeissaan, kuten lapsi karkkikaupassa. Hän hehkuttaa, että nämä haupitsit antavat Venäjälle etulyöntiaseman “läntisiin tykistömalleihin” verrattuna, vaikka ei se varmaan ole suurin uutinen joulun alla.

Kuitenkin, kun muistellaan vanhaa sanontaa “tykit puhuvat ja diplomatia vaikenee”, ei voi kuin nauraa räkättää Tšemezovin intoilulle. Siinä missä maailma panostaa kestävään kehitykseen ja digitaalisiin innovaatioihin, Venäjä tuo markkinoille isompia ja äänekkäämpiä tykkejä. Onko tämä oikeasti sitä, mihin terroristivaltiot keskittyvät vuonna 2023? No, ainakin meillä täällä Suomessa on jotain, mistä keskustella kahvipöydässä, kun mietimme, millaiset “joululahjat” Venäjä vielä keksii lähettää rajan tuntumaan.

Kaikesta huolimatta, pidetään mielessä, että sotilasvarusteiden kehittäminen ja sijoittaminen on vakava asia. Vaikka tässä artikkelissa irvailen tilanteelle, todellisuudessa jokaisen uuden aseen tai sotilasyksikön lähentyessä rajaa, kasvaa jännite ja huoli turvallisuudesta.

Toivottavasti tulevaisuudessa näemme itärajalla valmiiksi linnoitukset jotta ryssä ymmärtää meidän olevan varautuneita.


Satunnainen:


Vastaavia: