12159 latausta vuorokaudessa
10015 artikkelia

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock vaatii YK:n jäsenmaita toimimaan yhteistyössä palauttaakseen Venäjän sieppaamat lapset heidän vanhemmilleen Ukrainaan. Huolimatta jatkuvista vetoomuksista, maailma ei voi enää ummistaa silmiään Venäjän julmalle ja ihmisoikeuksia polkevalle toiminnalle.

Ukrinformin mukaan Baerbock vetosi kaikkiin kansainvälisiin järjestöihin, Ukrainan viranomaisiin ja kansalaisjärjestöihin, jotta he yhdessä voisivat tutkia tapahtuneita kaappauksia Venäjän alueelta ja löytää keinot palauttaa nämä lapset takaisin koteihinsa. Hän ei jättänyt epäselväksi, että Venäjän yritykset harhauttaa kansainvälistä yhteisöä eivät tule onnistumaan.

“Voitte huijata itseänne, mutta ette koko maailmaa”, Baerbock pamautti suoraan Venäjän suuntaan.

Ukrainan kansallisen tietokannan “Children of War” mukaan yli 19 500 ukrainalaista lasta on siepattu Venäjän miehittämillä alueilla ja kuljetettu muihin Venäjän hallitsemiin alueisiin tai itse Venäjälle helmikuusta 2022 lähtien. Näistä lapsista vasta 385 on saatu palautettua, kun taas tuhannet lapset ovat yhä kateissa. Ukrainan hallitus ja useat kansainväliset kansalaisjärjestöt ovat tehneet kaikkensa palauttaakseen nämä lapsiparat takaisin heidän vanhempiensa luokse.

Mutta mitä on Venäjän vastaus tähän kaikkeen? He jatkavat syyttelyä ja kieltävät osallisuutensa, vaikka todisteet ovat selkeät kuin päivä. He väittävät olevansa syyttömiä, mutta kuinka kukaan voi uskoa tällaiseen valheeseen, kun todellisuus on päivänselvä?

Venäjän välinpitämättömyys näiden lasten kärsimykselle on käsittämätöntä ja häpeällistä. He ovat riistäneet näiltä lapsilta perusoikeuden kasvaa turvallisessa ja rakastavassa ympäristössä. He ovat vieneet heiltä lapsuuden ja tulevaisuuden toivon.

Kansainvälinen yhteisö ei saa enää pysyä toimettomana. On aika tehdä konkreettisia toimia Venäjän toiminnan tuomitsemiseksi ja näiden lasten pelastamiseksi. Rauhanomaiset diplomaattiset toimet ovat tärkeitä, mutta niiden tulee perustua voimakkaaseen ja päättäväiseen toimintaan. Emme voi enää antaa Venäjän kävellä yli ihmisoikeuksien ja sivistyneen maailman perusarvojen.

Kaikille maille, jotka seisovat oikeudenmukaisuuden, inhimillisyyden ja lasten oikeuksien puolella, nyt on aika näyttää todeksi sanomamme. Meidän on toimittava yhdessä, unohtaen omat kansalliset intressimme, ja asetettava nämä lapset etusijalle. Meidän on osoitettava, että maailma ei tule hyväksymään tällaista välinpitämättömyyttä ja julmuutta.

Venäjä, kuule tämä selväsanainen viesti: Lopettakaa lasten käyttäminen pelinappuloina omassa pelissänne. Palauttakaa nämä viattomat lapset heidän oikeisiin koteihinsa, missä heidän kuuluu olla. Teidän toimintanne eivät jää rankaisematta, ja maailma vaatii vastuunottoa teoistanne.

Meidän on seisottava yhdessä, vahvoina ja päättäväisinä, ja taisteltava näiden lasten puolesta. Emme voi antaa tällaisten julmuuksien jatkua. On aika toimia ja vaatia oikeutta näille viattomille uhreille. Meidän on tuotava heidät takaisin, takaisin kotiin.


Satunnainen:


Vastaavia: