2023/12/31

Venäjällä on taas vaalit tiedossa ja tulokset ovat… no, yllättäviä? Russian Field, joka on riippumattomampi kuin balettitanssija, on tehnyt tutkimuksen siitä, mitä venäläiset toivovat vuodelle 2024. Oppositio innostuu ja Istories-lehti raportoi tuloksista.

Kyselyssä annettiin venäläisille vapaat kädet vastata: “Mitä toivoisit venäläisille vuodelle 2024?” Ei monivalintaa, ei ohjattuja kysymyksiä, vain rehellisiä toiveita suoraan sydämestä.

Ja kas, Putinin uudelleenvalinta ei näytä olevan kansan suosiossa. Vain kaksi prosenttia vastaajista toivoi presidentin jatkavan. Ei päässyt top kympin joukkoonkaan! Sen sijaan, kärkeen kiri toive Ukrainan sodan loppumisesta – puolet vastaajista toivoo rauhaa. Vain pienen pieni kuuden prosentin patrioottinen vähemmistö toivoo “voittoa” Ukrainassa.

Mutta älkäämme unohtako muita suosikkeja: terveys, kärsivällisyys ja optimismi, lannistumattomuus sekä onni ja ilo. Venäläiset näyttävät toivovan hyvin inhimillisiä asioita, vaikka poliittinen tilanne onkin kuin jännitysnäytelmästä.

No, Putinin ei ehkä kannata vielä pakata toimistoaan, mutta ainakin on selvää, että venäläiset toivovat vuodelle 2024 muutakin kuin politiikan jatkumoa. Voi olla, että kansa kaipaa enemmän rauhaa, rakkautta ja rock ‘n’ rollia – tai ainakin ensimmäistä ja viimeistä.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 11:48.10