Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Japani: #maanjäristys ja #tsunami – #video

2024/01/01

Tokio’ssa, 1. tammikuuta (Reuters) – Keski-Japania kohtasi maanantaina massiivinen maanjäristys, jonka alustava magnitudi oli 7,6. Järistys laukaisi tsunamivaroituksen ja kehotuksen alueen asukkaille evakuoida.

Japaninmeren rannikolle iski noin metrin korkuinen tsunami, ja suurempaa aaltoa odotetaan, raportoi julkinen yleisradioyhtiö NHK.

Japanin meteorologinen laitos on antanut tsunamivaroituksia Ishikawan, Niigatan ja Toyaman rannikkoalueille.

Hokuriku Electric Power (9505.T) ilmoitti tarkistavansa, onko ydinvoimaloissaan epäsäännöllisyyksiä, kertoi NHK.

Kansai Electric Powerin (9503.T) edustaja kertoi, että yhtiön ydinvoimaloissa ei tällä hetkellä ole havaittu poikkeavuuksia, mutta yhtiö seuraa tilannetta tiiviisti.

Valtava maanjäristys ja tsunami iskivät Koillis-Japaniin 11. maaliskuuta 2011, tuhoten kaupunkeja ja ydinvoimalan Fukushimassa.

Fukushiman tapahtumat olivat vuoden 2011 traagisia seurauksia, kun 9,0 magnitudin maanjäristys ja sitä seurannut valtava tsunami koettelivat Japania. Järistys aiheutti vakavia vaurioita Fukushima Daiichin ydinvoimalaitokselle, johtaen räjähdyksiin ja vakaviin ydinsulamiin kolmessa kuudesta reaktorista. Tämä johti laajaan radioaktiivisen materiaalin vapautumiseen ympäristöön. Alue evakuoitiin laajalti, ja tuhansia ihmisiä joutui jättämään kotinsa.

Vaikka välittömät uhrit olivatkin pieniä, pitkäaikaisvaikutukset alueen ympäristölle, terveydelle ja taloudelle ovat olleet merkittäviä. Alueella on tehty mittavia puhdistustöitä, ja monet evakuoidut ovat palanneet kotiinsa vuosien jälkeen. Fukushima on muistutus ydinenergian riskeistä ja tarpeesta tiukasta turvallisuudesta ja valmiudesta luonnonkatastrofeihin.